SBR, thuiswerkvergoeding, verhoging reiskosten Heineken

CNV Vakmensen wil de Sociale Begeleidingsregeling verlengen tot 1 juli 2024. Heineken stemt hiermee in. In deze tijd gaat CNV Vakmensen samen met Heineken en de andere vakbonden in gesprek over een moderner en nieuw Sociale Begeleidingsregeling per juli 2024. Indien jij bezwaar hebt tegen de verlenging van de Sociale Begeleidingsregeling kan je dit aangeven tot 25 mei 2022 door te mailen of bellen naar Sanne Koevoets. Bij vragen over de huidige Sociale Begeleidingsregeling kan je hier ook terecht.

De thuiswerkvergoeding heeft invulling gekregen. Medewerkers van Heineken krijgen een thuiswerkvergoeding uitbetaald van €2,- netto in juni met terugwerkende kracht naar 1 januari 2022. Voor kantoor en sales medewerkers gaat Heineken uit van volledig thuiswerken in de maanden januari en februari. Vanaf maart tot juni zal Heineken voor deze medewerkers 3 thuiswerkdagen per week vergoeden (op basis van een fulltime dienstverband). Voor de medewerkers in de brouwerij en fabriek gebruikt Heineken de registratie van de werkplek zoals bekend in hun tijdregistratiesysteem.

Naast de bovenstaande afspraken die op alle entiteiten van Heineken van toepassing zijn komt er ook nog een verbeterde reiskostenvergoeding. De reiskostenvergoeding woon-werkverkeer wordt verhoogd van €0,16 per km naar €0.19 per km. De verbeterde reiskostenvergoeding gaat in vanaf 1 januari 2022 en wordt met terugwerkende kracht uitbetaald. Dit wordt met de salarisuitbetaling van juni 2022 uitgekeerd.

Bij vragen over bovenstaande afspraken kan je telefonisch contact opnemen met Sanne Koevoets.


Roel van Riezen
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Sanne Koevoets
M: 06 28 86 65 78
E: s.koevoets@cnvvakmensen.nl