Periodiek overleg HNS/Vrumona 19 januari

Op 19 januari heeft het periodiek overleg plaatsgevonden van HNS/Vrumona in Zoeterwoude. In dit overleg hebben wij een reguliere update gekregen en gesproken over SSH en LCO. Op 16 januari hebben wij het eerste verkennende gesprek gehad over de Sociale Begeleidingsregeling. Hierin is het proces besproken voor de volgende gesprekken.

Reguliere update
In het periodiek overleg is er gesproken over de situatie bij HNS en Vrumona. De hoge inflatie is een terugkerend onderwerp. De inflatie heeft zijn invloed op de vaste en variabele kosten bij HNS en Vrumona. De prijzen van gas, andere grondstoffen en verpakkingsmaterialen zijn flink toegenomen. Naast de toegenomen prijzen staan er ook nog veel vacatures open, dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. 

SSH/LCO
Vorig jaar werden de bonden ingelicht over de Shared Support Hubs (SSH) en Line Centric Organisation (LCO). Hierbij is ons medegedeeld dat er dingen in de werkzaamheden van de werknemers gaan veranderen. Op 1 januari zijn de SSH/ LCO live gegaan en krijgen de veranderingen steeds meer vorm. Deze periode is nog te kort om al een goede update te geven.

€750,- bruto eenmalige uitkering
In het schrijven van Heineken op 18 januari 2023 hebben jullie kunnen lezen dat Heineken een eenmalige uitkering doet van €750,- bruto. Dit is van toepassing voor alle collega’s in de Nederlandse Heineken entiteiten t/m functiegroep 25 van de cao. In de communicatie van Heineken staat een Q&A toegevoegd die extra toelichting geeft.

SBR gesprekken
Op 16 januari hebben wij het eerste gesprek gehad met de bonden en Heineken over de Sociale Begeleidingsregeling. In dit verkennende gesprek hebben wij nagedacht over het proces voor de komende tijd. Alle partijen zullen aangeven wat zij in de komende gesprekken willen bespreken om tot een gemoderniseerde Sociale Begeleidingsregeling te komen. Heb jij nog onderwerpen die wij moeten bespreken aan de tafel? Stuur een mail naar s.koevoets@cnvvakmensen.nl.


Praat mee over jouw bedrijf

Via onze website kan jij meepraten over jouw bedrijf, je vragen stellen en jouw mening of tips geven. Ga daarvoor naar de cao-pagina.

Met vriendelijke groet, 

Sanne Koevoets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 28 86 65 78
E: s.koevoets@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error