Onderhandelingsresultaat cao Graan met loonsverhoging van bijna 9%

Vakgroep CNV Vakmensen tevreden.

Op 15 november jongstleden hebben de onderhandelingsdelegaties van Nevedi, FNV en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt over een cao voor de Graan be- en verwerkende bedrijven met een looptijd van 1 jaar. De looptijd is 1 januari 2023 tot 1 januari 2024. We zijn zeer verheugd dat we niet alleen een zeer aanvaardbaar resultaat hebben kunnen bereiken, maar jullie bovendien voor de ingangsdatum van de nieuwe cao duidelijkheid kunnen geven over jullie arbeidsvoorwaarden in het komende jaar.

Onzekere tijden

In deze onzekere tijden met hoge inflatie en veel zorgen over de nationale en internationale situatie, hebben wij na intensieve onderhandelingen met de werkgevers een onderhandelingsresultaat kunnen bereiken dat recht doet aan de positie van jullie als werknemers.

Loonsverhoging van bijna 9%

Belangrijk is daarbij dat we het verlies aan koopkracht door de hoge inflatie zo veel mogelijk konden compenseren. Een totale loonsverhoging van 8,7 procent per 1 januari van het komend jaar en een verhoging van de reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van 0,13 naar 0,19 cent per kilometer per diezelfde datum dragen daar in belangrijke mate aan bij. De reiskostenverbetering schatten de werkgevers gemiddeld in op een verbetering van 1,3% van de arbeidskosten. Verder zijn er nog enkele aanvullende afspraken gemaakt die een positieve invloed hebben op het loon. De details vindt je in de bijlage waarin het hele onderhandelingsresultaat staat uitgeschreven (zie link).

CAO-commissie en kaderleden CNV Vakmensen positief

Zowel de onderhandelingsdelegatie als de bestuurders van CNV Vakmensen leggen het onderhandelingsresultaat met een positief advies aan jullie ter stemming voor. Dit geldt ook voor de collega’s van FNV.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2023

Schriftelijke stemming

Om geen tijd te verliezen en er voor te zorgen dat bij een positieve uitslag het resultaat zo spoedig mogelijk kan worden ingevoerd  is er voor een schriftelijke stemming gekozen. Bijeenkomsten met de leden in de verschillende regio’s kost zo is de inschatting te veel tijd.

KLIK HIER VOOR HET STEMFORMULIER

We zijn zeer benieuwd naar jullie mening! Vul het stemformulier zo snel mogelijk in en laat ons weten wat je van het onderhandelingsresultaat vindt.
Sluitingsdatum voor deze ledenraadpleging is woensdag 14 december.

Leden die we alleen per post kunnen bereiken zullen bij deze nieuwsbrief een stemformulier vinden.

Laat je invloed gelden!

Met vriendelijke groet,

De onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen:
Arjen Zuidema, Johan Velthuis (Kaderleden)
Wietze Kampen (vakbondsbestuurder)
E: w.kampen@cnvvakmensen.nl
M: +31 6 5120 3004

 

 

 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error