Onderhandelingen bij CêlaVíta van start

CAO-voorstellen toegelicht

Geacht lid,

Op 23 maart hebben wij twee ledenvergaderingen gehouden die geleid hebben tot een gezamenlijke concept-voorstellenbrief. Deze conceptvoorstellenbrief hebben we op 28 maart aan de werkgever voorgelegd met daarbij de disclaimer dat het concept nog aan alle leden ter goedkeuring voorgelegd moet worden.

Bij deze tref je deze conceptvoorstellen dan ook aan. Als het goed is zijn de voorstellen een getrouwe weergave van de voorstellen, zoals deze in de ledenbijeenkomst zijn afgesproken. Graag willen wij dat je het concept nog eens goed doorneemt en dat je ons (indien relevant) je op- en aanmerkingen doorgeeft. Mocht je nog een aanvullend voorstel hebben dan kan je dat ook ons doorgeven. Doe dit dan wel vóór 10 april 2023, zodat we dit nog in de definitieve voorstellen nog kunnen verwerken, voordat ze in de tweede onderhandelingsronde aan de werkgever worden overhandigd. Verwerking gebeurt na beoordeling door de gehele cao-delegatie met inachtneming van de ledenvergaderingen. Je kunt je reactie geven aan Wietze Kampen: w.kampen@cnvvakmensen.nl.

Zoals je kunt lezen is ons voorstel over de loonsverhoging nog niet 100% uitgewerkt. Dit komt omdat we conform de in de ledenraadpleging gemaakte afspraak het procentuele inflatiecijfer willen vertalen naar een loonvraag in centen. Daartoe hebben we de werkgever gevraagd met een overzicht te komen van de indeling van alle CêlaVíta-werknemers in het loongebouw. Op grond daarvan kunnen we kijken wat de meest representatieve loonschaal is om het inflatiepercentage op toe te passen.

In de eerste ronde hebben de bonden en CêlaVíta hun voorstellen toegelicht. De hoofdpunten van de bonden en CêlaVíta lijken erg op elkaar. Uiteraard zal er een andere invulling door beide partijen aan gegeven worden. De hoofdpunten van CêlaVíta zijn:
  • Oprekken van de loonschalen;
  • Ouderenregeling in de Duurzame Inzetbaarheid;
  • Looncompensatie.
  • CêlaVíta wil zich richten op gelijkheid van arbeidsvoorwaarden over de diverse groepen.

Op woensdag 12 april gaan we verder met onderhandelen. Mocht hier relevante informatie voor je uit uitkomen, dan laten we je dit weten.

Hartelijke Groeten,

 

Wietze Kampen                     Berry Dekker
Bestuurder                             Kaderlid
CNV Vakmensen                    CNV Vakmensen

Bijlage: concept-caovoorstellen
            gezamenlijke brief zoals die op de prikborden komt

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error