Nieuwe cao tekst en vervanging CNV bestuurder

In de nieuwsbrief informeer ik jullie over mijn vervanging gedurende mijn zwangerschapsverlof en de hertaling van de cao Groothandel Groenten en Fruit.

Nieuwe cao tekst

De cao partijen hebben in 2021 afgesproken om de huidige cao GGF tekst te hertalen. Dit betekent dat werkgevers en vakbonden samen de cao teksten aanpassen om het beter leesbaar te maken. Ook wordt er rekening gehouden met recente veranderingen in de wetgeving. We willen ervoor zorgen dat de cao eenvoudiger is om te begrijpen. Het traject om de cao te hertalen heeft langer geduurd dan werkgevers en vakbonden van te voren hadden gedacht. Inmiddels is de hertaling bijna helemaal afgerond. Zodra de nieuwe cao versie definitief is zullen wij deze nieuwe versie uiteraard delen met onze vakbondsleden.

Algemeen verbindend verklaarde cao GGF 2023

In december 2022 bereikten de vakbonden en werkgevers een akkoord over de nieuwe cao. De looptijd van de huidige cao is 1 januari 2023 tot 1 juli december 2024. De meerderheid van de leden van CNV Vakmensen stemden tegen het onderhandelingsresultaat. Desondanks is er wel een nieuwe cao tot stand gekomen omdat de andere vakbonden wel instemden.

De cao GGF van 2023 is op 23 juni 2023 ‘algemeen verbindend verklaard’ (AVV). Dit betekent dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) deze cao algemeen verbindend heeft verklaard voor alle bedrijven in de sector Groothandel Groenten en Fruit. Alle werkgevers in de sector zijn per 23 juni 2023 wettelijk verplicht om zich aan de bepalingen in de cao te houden. De meest huidige versie van de cao vind je terug op onze CNV Vakmensen website via deze link. Mocht jij of je collega’s hier vragen over hebben, neem dan gerust contact op.

Vervanging CNV bestuurder zwangerschapsverlof

Vanaf 10 november 2023 ga ik met zwangerschapsverlof. Ik zal daarom de komende maanden vervangen worden mijn collega Arie Kasper, vakbondsbestuurder CNV Vakmensen. Arie is ook mijn voorganger en al eerder CNV bestuurder geweest voor de sector Groothandel Groenten Fruit. Arie is dus goed om de hoogte van jullie werk en de cao. Arie zal mij vanaf november vervangen bij bestuurlijk overleg met de werkgevers, het overleg over pensioen en de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Maar bovenal zal hij ook aanspreekpunt zijn voor de leden binnen de sector Groothandel Groenten en Fruit. Als jullie vragen hebben over de cao, pensioen of andere knelpunten op je werk, neem dan gerust contact met hem op. 

Arie is bereikbaar via emailadres a.kasper@cnvvakmensen.nl

Met vriendelijke groet,

Mirjam van Leussen
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error