Gefeliciteerd met jullie nieuwe cao Farm Frites!

De leden van de vakbonden konden tot en met gisteren hun stem uitbrengen over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Farm Frites, ingaand per 1 juli 2022. De CNV leden hebben in grote getalen gestemd en zijn akkoord met de nieuwe cao. Ook de meerderheid van de FNV leden heeft ingestemd, waardoor de nieuwe cao een feit is.

Dit zijn de afspraken die gelden voor de nieuwe cao:

Loonsverhoging van 4% met terugwerkende kracht

De loonsverhoging van 4% wordt met terugwerkende kracht per 1 juli 2022 toegekend. Dit betekent dat in de salarisverwerking van december een correctie wordt verwerkt en jullie een nabetaling ontvangen. Controleer jullie loonstrook van december dus extra goed of alles klopt. 

Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)
In de nieuwe cao zijn afspraken gemaakt over deelname aan de RVU. Werknemers die 3 jaar voor hun AOW leeftijd zitten, minimaal 10 jaar in dienst zijn en in ploegendienst met nachtdiensten werkzaam zijn, kunnen zich bij HR melden voor meer informatie over de RVU of om zich aan te melden voor deelname.

Afbouw ploegentoeslag
Er is een nieuwe afbouwregeling overeengekomen wanneer een werknemer in ploegendienst in een ploegendienst met een lagere ploegentoeslag of in dagdienst gaat werken. 

Minimaal 14 euro per uur per 1 januari 2023
Alle werknemers van Farm Frites zullen minimaal 14 euro per uur verdienen.

Verhoging reiskostenvergoeding woon-werkverkeer per 1 januari 2023
Iedereen ontvangt per 1 januari 2023 21 eurocent per daadwerkelijk gereden kilometer in het kader van woon-werkverkeer als reiskostenvergoeding.
Woon je verder dan 30 kilometer enkele reis van het werk? Dan is jouw reiskostenvergoeding gemaximeerd op 30 kilometer enkele reis en ontvang je het bedrag aan vergoeding dat hoort bij 30 kilometer enkele reis. 
Ga je erop achteruit met deze nieuwe reiskostenvergoeding? Dan hou je wat je hebt en geldt de vergoeding die je ontving voor 1 januari 2023.

EHBO, BHV, Ademlucht vergoeding in combinatie met functie ploegleider per 1 januari 2023
Per 1 januari 2023 ontvangen de ploegleiders 50 euro bruto per jaar, indien zij in het bezit zijn van een EHBO, BHV en/of Ademlucht diploma.

Invoering thuiswerkbeleid per 1 januari 2023
Uitgangspunt is dat thuiswerken mogelijk wordt gemaakt voor maximaal 1 dag per week. Op een thuiswerkdag geldt geen reiskostenvergoeding. In juli 2023 wordt het thuiswerkbeleid geëvalueerd door Farm Frites en de vakbonden.

Invulling terugkomdagen per 1 januari 2023
Per 1 januari 2023 worden drie terugkomdagen ingeroosterd, zoals nu gebruikelijk is. Eén terugkomdag wordt gebruikt voor Octopus en één terugkomdag voor wettelijke of functiegerelateerde trainingen.  

Loonsverhoging van 2,5% per 1 februari 2023
De loonsverhoging van 2,5% wordt per 1 februari 2023 toegekend.


Gezocht: CNV kaderlid
Wij zijn nog steeds op zoek naar een CNV lid dat zich betrokken voelt en actief wil meedenken en wil aansluiten tijdens overleggen tussen Farm Frites en de vakbonden. Heb je vragen of interesse, benader Jaap of mij. 

Kijk op onze CNV pagina voor het laatste nieuws over Farm Frites: Cao Farm Frites | CNV Vakmensen

Namens de CNV onderhandelingsdelegatie,

Jaap Oostdijk (kaderlid CNV Vakmensen)
en 
Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl


Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error