Cao Smilde Ferbine stand van zaken

De cao Smilde loopt per 1 juli af. We hadden voor deze maand afspraken staan voor cao-onderhandelingen. Door overmacht bij een cao-partij kon dit niet doorgaan. Werkgever heeft jullie ondertussen een loonverhoging gegeven van 5%. Graag hoor ik jullie mening hierover. Is dit voldoende, onvoldoende en zijn er nog andere wensen? Vul de enquête in!

Cao: Wat is jullie wens?

Werkgever heeft jullie geïnformeerd over een loonsverhoging die werkgever zelf (zonder overleg met vakbonden) heeft aangeboden. Werkgever biedt nu in ieder geval 5%. Vinden jullie dit genoeg of te weinig?  Je kunt onze enqeute invullen en je wensen aangeven.
Klik hier om de enquête in te vullen. 

Vorige jaar was de inflatie 10% en toen kregen jullie in juli 3.3% loonsverhoging en later nog een eenmalige uitkering. De inflatie dit jaar was in januari 7,6% en in februari 8% en in maart 4,4% en april 5,2%. De loonsverhogingen van vorig jaar en de 5% dit jaar repareren dus niet jullie koopkracht. Daarvoor is meer nodig. Vanuit cnv denken wij dan aan 10%. 
Het gaat echter om jullie inkomen, dus daarom vraag ik jullie mening via de enquête. Iedereen, lid of geen lid, mag de enquête invullen. Deel deze nieuwsbrief dus met collega's.

Kort over het proces

Werkgever geeft in haar communicatie naar werknemers aan dat vakbonden geen tijd hadden. CNV Vakmensen maakt altijd tijd voor haar leden. Vanuit CNV heb ik verschillende alternatieve data voorgedragen. Ik heb zelfs voorgesteld in de avonden of op zaterdag te onderhandelen. Uiteindelijk konden cao-partijen pas begin september een datum vinden. 

Vervolg

Halverwege juni zullen we bijeenkomsten organiseren op de verschillende locaties. Hierover wordt je nog verder geïnformeerd. Wat CNV Vakmensen betreft gaan we op een constructieve manier onderhandelen over jullie arbeidsvoorwaarden. Laat dus je stem horen.
Wil je op de hoogte blijven?
Word dan lid van de whatsappgroep die ik voor werknemers van Smilde ben gestart. Daar kun je mij vragen stellen en daar hou ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.
Meld je dus aan: https://chat.whatsapp.com/G0uHcJbsQiiJR2LWZ2wE6l 

Kadergroep

Binnen Smilde is er geen kadergroep vanuit CNV Vakmensen. Wil jij meedenken met de cao en mij helpen de juiste afspraken te maken?
Bel me of stuur mij dan een mailje.

Roderik Mol
Bestuurder CNV Vakmensen
E:  r.mol@cnvvakmensen.nl
M: 06 2047 1890


Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error