Cao Coca-Cola Europacific Partners CCEP van start

Op maandag vijf februari hebben de vakbonden en de CCEP de eerste onderhandelingsronde gehad voor jullie nieuwe cao in 2024. In een opbouwende sfeer zijn wij met de werkgever in gesprek gegaan over de door de vakbonden opgestuurde voorstellenbrieven. Tijdens het overleg hebben wij onze voorstellen toegelicht. Vervolgens heeft de werkgever van haar zijde enkele voorstellen ingebracht. Hieruit bleek dat de vakbonden en de werkgever nog ver uit elkaar liggen.

Eerste cao-overleg

Tijdens de onderhandelingen zijn wij met jullie werkgever in gesprek gegaan over onze voorstellenbrief. In de bijlage hebben wij onze voorstellenbrief bijgevoegd, deze brief bevat een totaaloverzicht van de voorstellen die wij aan de werkgever hebben gedaan. 
Van werkgever hebben wij tijdens het overleg enkele voorstellen gepresenteerd gekregen. Deze voorstellen zijn op het gebied van:

  • de bestaande generatieregeling;
  • de carrière en ontwikkelgesprekken van uitzendkrachten;
  • het aanpassen van de huidige regeling voor tijdelijke vervanging bij waarneming van een hogere functie;
  • loon en looptijd.

Wij beschouwen hierbij het loonbod van de werkgever als mager, aangezien er nog veel ruimte zit tussen de loonvraag van de vakbonden en het loonbod vanuit de CCEP.

Verder op 26 februari

De tweede onderhandelingsronde staat gepland op 26 februari. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte over de verdere vorderingen.  

Cao-pagina

Je kan natuurlijk ook terecht op de cao-pagina waar al onze nieuwsbrieven geplaatst worden en je het hele cao-traject kan volgen, mee kan praten en vragen kan stellen. De link naar de cao-pagina is www.cnvvakmensen.nl/cao-coca-cola/

Aron Foppen, bestuurder CNV Vakmensen
M +31 6 8191 9719
a.foppen@cnvvakmensen.nl

Downloads