Acties bij Aviko, niet te voorkomen

Beste mensen, Volgend op het verlopen van het ultimatum en reactie van Aviko hierop(zie bijlage) hebben partijen maandag 27 maart het zogenaamde technisch overleg gevoerd betreffende de afspraken om de veiligheid van alle betrokkenen bij een actie te waarborgen. CNV heeft gevraagd om onze rechtvaardige eisen in te willigen, maar Aviko weigert dat. Dus wie niet luisteren wil moet maar voelen dan!



ACTIES BIJ AVIKO


Volgend op de gehouden flyersacties in Steenderen en Lomm, waarbij vakbonden vele positieve reacties kregen van leden/werknemers om tot betere loonafspaken te komen met Aviko, komen hardere acties in zicht en rekenen we op jullie!

De ingestelde actiecomite van de vakbonden heeft een actie-model gekozen, hoe en wanneer, verklappen we hier natuurlijk niet. Dat moet een verrassing blijven voor de werkgever. Met een werkonderbreking willen we de werkgever pijn doen om te dwingen om met ons voor jullie tot goede afspraken te komen voor een beter structureel inkomen voor NU en voor ALTIJD 
HOUDT UW MAIL GOED IN DE GATEN VOOR INFORMATIE OVER DE ACTIE, TIJD, LOCATIE EN WAAR

actievoeren hoe gaat dat?(kijk op de cnv site)

Actievoeren, dan wel staken, is geen dagelijkse bezigheid en daarom verwijs ik U naar onze site www.cnvvakmensen.nl
vervolgens kopje Advies bij en dan op Staken klikken met uitleg over hoe en wat bij staken. Hoe hoog is een stakingsuitkering, wat mag je wel en niet.

Inschrijven als Staker

Ga je staken, dan schrijf je je op een locatie van staking. Je hoeft het werk dan niet te doen en je hoeft jezelf ook niet af te melden bij je werkgever. Wij delen de lijst van stakers niet met je werkgever. Op de stalingslocatie zijn inschrijfformulieren voor het aanvragen van een stakingsuitkering. Neem je lidnummer of ledenpas mee. Je bankrekeningnummer(IBAN).

Hoe hoog is een stakingsuitkering
* dag 1 tot en met dag 5 bedraagt de stakingsuitkering 70 euro netto per dag
* dag 6 en langer is de stakingsuitkering 94 euro netto per dag

Er zijn actieleiders aanwezig tijdens een actie van de vakbonden. Houdt respect voor elkaar stakers en niet stakers, je bent elkaars collega's
Blokkeer geen collega's die aan het werk gaan. Wij willen netjes actie voeren!

Vragen?
neem dan gerust contact op met Peter de Ridder, Bestuurder CNV Vakmensen
06-51601997
p.deridder@cnvvakmensen.nl

Downloads