Meerderheid voor nieuwe cao Unilever

Leden van CNV Vakmensen konden hun stem uitbrengen over het bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. Hoewel velen van jullie opmerkingen hebben over de hoogte van de loonsverhoging in het licht van de huidige inflatie, is er toch een meerderheid die heeft laten weten in te stemmen met het resultaat. Daarmee is er sprake van een nieuwe cao.

Unilever geïnformeerd over uitkomst ledenraadpleging

Unilever is hiervan door ons op de hoogte gesteld. Daarbij is wel aangegeven dat er commentaar is op de hoogte van de loonsverhoging en het verlies aan koopkracht in 2022. De cao heeft een looptijd tot 1 april 2023. Wij zullen erop aandringen om snel met de onderhandelingen over een nieuwe cao te beginnen. We zullen dan zéker ook aangeven dat jij en je collega's in 2023 wél een nette loonsverhoging moeten ontvangen. 
Daarnaast zijn er zorgen over de nieuwe bonusregeling en de vraag in hoeverre dit leidt tot ongewenste interne competitie.
Ook de werkdruk is een onderwerp dat in 2023 weer naar voren zal komen.

Heb jij nu al ideeën voor de cao van 2023?

Als jij nu al suggesties hebt (liever niet allemaal 'loonsverhoging 17% roepen') voor de volgende cao-onderhandelingen, laat het mij weten via a.bulsink@cnvvakmensen.nl.
Even belangrijk: moedig je collega aan om lid te worden van de bond. Alleen met een bredere achterban kunnen we betere afspraken maken. Als je collega lid wordt, dan vergoedt Unilever de vakbondscontributie gedurende het eerste jaar. Praktisch betekent dit: eerst zelf voorschieten en daarna declareren en vergoed krijgen. https://www.cnvvakmensen.nl/word-lid/

Houd de cao-pagina in de gaten Cao Unilever | CNV Vakmensen.

Mede namens de collega's in de onderhandelingsdelegatie,

Aletta Bulsink
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2047 1888
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl