CNV Vakmensen wil graag weten wat jij voorstelt voor de cao Unilever

De cao Unilever is al enige tijd geleden afgelopen, namelijk per 1 april jongstleden. Het is hoog tijd om de onderhandelingen over een nieuwe cao te starten. Eigenlijk had er al een nieuwe cao moeten liggen, maar dat is door verschillende omstandigheden helaas nog niet het geval. Wij willen nu graag weten van jou wat jij belangrijk vindt voor de nieuwe cao van Unilever.

Wat gek, de cao is al in april 2023 afgelopen en de gesprekken zijn nog niet eens gestart?

Ja, helaas is dat het geval. Het heeft te maken met een samenloop van omstandigheden: ziekte, een nieuwe FNV-collega, erg drukke agenda's van alle betrokkenen en discussie tussen vakbonden en Unilever. De vraag is wat het eerst aan de orde moet komen: een nieuw sociaal plan of de cao. Natuurlijk is dat vervelend, maar het is even niet anders. Volgende week woensdag 17 mei hebben we een afspraak met Unilever en gaan we in ieder geval data prikken voor de overleggen.

Eerst een nieuw sociaal plan of eerst een nieuwe cao?

Hierover verschillen we van mening met Unilever. CNV Vakmensen en FNV vinden dat een nieuwe cao de hoogste prioriteit heeft. Als gevolg van de enorme inflatie in 2022 hebben medewerkers van Unilever op korte termijn behoefte aan een cao met een fatsoenlijke loonsverhoging, denken wij. Unilever wil(de) het liefst eerst een nieuw sociaal plan afspreken. Vorig jaar, bij de reorganisatie Compass, moest er worden teruggevallen op het oude (volgens UL dure) sociaal plan. Men wil voorkomen dat dat nog een keer gebeurt. Wij denken dat een nieuwe, goede cao bijdraagt aan draagvlak voor een sociaal plan met daarin wellicht veranderingen zoals Unilever die graag wil zien.


Voor ons is het nu belangrijk om te weten wat jij wilt in de nieuwe cao

CNV Vakmensen onderhandelt namens de leden. We baseren ons daarbij op jouw wensen en op het arbeidsvoorwaardenbeleid van het CNV. Het is overduidelijk dat het hoofdonderwerp van de besprekingen in het teken van loon zal staan. De inflatie was enorm en is nog steeds hoog. Unilever heeft mooie cijfers laten zien. We willen dit natuurlijk terugzien in de loonontwikkeling van de mensen die dat mede mogelijk gemaakt hebben: jullie, de medewerkers van Unilever. Zijn er ook andere onderwerpen die volgens jou besproken moeten worden? Laat het mij weten door mij een mail te sturen via a.bulsink@cnvvakmensen.nl.
De kaderleden van CNV Vakmensen en ik maken dan onder andere ook op basis van jouw input de voorstellenbrief. Dit is een directe kans op invloed op jouw arbeidsvoorwaarden en maak daar dus gebruik van!

Reageren kan tot 22 mei a.s.

Als je me mailt, doe dat dan vóór 22 mei. Natuurlijk kun je ook de komende tijd nog jouw ideeën doorgeven, maar voor de voorstellenbrief is het het fijnst als je me uiterlijk 21 mei hebt gemaild. 
Uiteraard houden we je op de hoogte van de voortgang. Ik hoop dat we je, tegelijk met het toesturen van de conceptvoorstellenbrief, data kunnen doorgeven waarop het cao-overleg plaats gaat vinden.

De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen zal naast mij bestaan uit jouw collega's Peter de Boer en Rob Menting. 
Andere kaderleden zijn Chris Hekker (B&J Hellendoorn), Natasja den Daas (Weena) en Michel Kentie (Hofplein). Peter en Rob werken beide op de Hive.

Aletta Bulsink, onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 204 71 888
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error