Al het nieuws

Cao-tekst Unilever in een nieuw jasje

Vandaag presenteren Unilever, CNV Vakmensen en FNV de gemoderniseerde cao. De oude cao-tekst was soms ouderwets, soms een zoekplaatje en op onderdelen niet meer van deze tijd. Een werkgroep heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een goed leesbare tekst waarin de afspraken tussen Unilever en de vakbonden gemakkelijker te vinden zijn. Ook wij zijn trots op het resultaat.

Cao is nog geldig tot en met 31 maart a.s.

De gemoderniseerde cao komt in de plaats van de cao die geldig is tot en met 31 maart a.s. Binnenkort zullen de onderhandelingen starten over de nieuwe cao en natuurlijk willen we ook graag weten wat jij belangrijk vindt. Dat kun je ons alvast laten weten; stuur mij een mailtje via a.bulsink@cnvvakmensen.nl Ik beloof je dat we je voorstellen/suggesties/ideeën heel serieus nemen.

Waarom een nieuwe cao als die nog maar 1 maand geldig is?

De afspraak om de cao te moderniseren hebben we in de huidige/lopende cao gemaakt. Deze mooie, moderne cao is daar het resultaat van. Het is belangrijk dat we direct aan de slag kunnen met deze veel mooiere en vooral leesbaarder tekst en daarom wordt deze cao nu nog aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken waardoor het een échte cao wordt/is en je daar ook rechten aan kunt ontlenen.
De komende tijd gaan we onderhandelen over een nieuwe cao, maar de ervaring leert dat dat niet altijd heel snel gaat. Zolang er nog geen nieuwe cao is, kun je in ieder geval terugvallen op deze cao.

Waar vind je de cao?

Unilever heeft de cao op intranet gezet. Daar kun je hem dus sowieso vinden. De cao wordt ook op onze site gezet. Je kunt informatie over Unilever en de cao vinden op https://www.cnvvakmensen.nl/voeding/voeding/cao-unilever/ Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen. Dat kan binnen Unilever bij onze kaderleden Natasja den Daas, Rob Menting of Peter de Boer (Hive). De collega's in Hellendoorn kunnen contact opnemen met Chris Hekker. En je kunt ook altijd een mail sturen aan mij: a.bulsink@cnvvakmensen.nl
Deze maand kan je collega nog een jaar gratis lid worden.

In de cao hebben we afgesproken dat iedereen die gedurende de looptijd lid wordt (dus praktisch: vóór 31 maart a.s.) van CNV Vakmensen, de contributie gedurende het eerste jaar vergoed krijgt door Unilever. Hartstikke handig als je op de hoogte wilt zijn van alle ontwikkelingen rondom de cao, de pensioenregeling en de aangekondigde reorganisatie.

Op https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/ vind je alle voordelen van het lidmaatschap en het mooie is: voor medewerkers van Unilever is het lidmaatschap de eerste 12 maanden nog gratis ook! Op de pagina over Unilever https://www.cnvvakmensen.nl/voeding/voeding/cao-unilever/ vind je de speciale aanmeldknop voor Unilever-medewerkers.

Aletta Bulsink, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 2047 1888 / a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error