Uitslag driekwartvergaderingen

Vandaag hebben wij een tweetal driekwartvergaderingen belegd voor de leden van CNV Vakmensen naar aanleiding van het eindbod van jullie werkgever. We hebben met de aanwezige leden het eindbod uitgebreid besproken en vervolgens heeft iedereen zijn stem uitgebracht.

Meerderheid stemt tegen maar geen acties CNV Vakmensen
Een driekwartvergadering wordt belegd wanneer de onderhandelingspartijen uit onderhandeld zijn. Dit was bij Tate & Lyle het geval, de vakbonden hebben een eindbod ontvangen van jullie werkgever. Tijdens de vergaderingen hebben wij dit eindbod besproken en mochten de leden erover stemmen. Een meerderheid van de aanwezigen heeft het eindbod afgewezen. Om tot acties over te kunnen gaan is het nodig dat minimaal 75% van de aanwezigen vóór acties stemt en dat is vandaag niet gebeurd. 

Wij zullen daarom geen acties organiseren, wij hebben wel gecommuniceerd met de directie dat wij het eindbod afwijzen. 

Hoe nu verder?
De leden van FNV hebben het eindbod ook afgewezen en hebben wel de vereiste 75% gehaald, dit betekent dat zij over kunnen gaan tot actievoeren. Wij zullen ze uiteraard alle ruimte hiertoe bieden zullen afwachten tot er weer  gesprekken plaatsvinden tussen beide vakbonden en jullie werkgever. 

Mede namens kaderlid Sandro Bronkhorst

Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl