Uitnodiging ledenvergadering 8 december

Op maandag 30 november heeft de onderhandelingsdelegatie van de vakbonden CNV Vakmensen en FNV met de directie van Tate & Lyle de cao onderhandelingen voortgezet. Het is niet gelukt om tot een cao te komen en om deze reden wil ik graag onze leden uitnodigen voor een ledenvergadering. Het is belangrijk dat wij met elkaar overleggen over de ontstane impasse.

Enkele weken geleden heb ik jullie een brief gestuurd en daarin uitgelegd dat jullie werkgever onze loonvraag te hoog vond en niet verder wilde onderhandelen zolang deze nog op tafel lag. Ik heb jullie gevraagd om een nieuwe, realistische loonvraag. Een groot aantal leden heeft gereageerd en zo kwam ik op een nieuwe loonvraag van minimaal 3,5%. Een meerderheid van de leden vond dat niet lager mogen gaan dan dat omdat volgens de cijfers het nog altijd goed gaat met het bedrijf.

Tijdens het overleg op maandag is dit gedeeld met jullie werkgever die meteen aangaf hier niet akkoord mee te kunnen gaan. Hij was ook van mening dat de vakbonden geen ruimte meer gaven tot onderhandelingen door een minimum te stellen aan de loonvraag. Wij zijn echter van mening dat wij al een grote stap hebben gezet door van 5 procent naar 3,5 te gaan. Werkgever weigerde in te gaan op onze loonvraag en gaf enkel aan geen ruimte te zien tot onderhandelingen. Hierop hebben wij verzocht om een eindbod zodat wij terug konden naar de leden.

Na veel gesteggel is de directie gekomen met een openingsbod van 1%. De bonden gaven aan dat wij mandaat hebben gekregen van onze leden en dat wij dat niet zomaar kunnen veranderen. Onze leden hebben gevraagd om minimaal 3,5% loonsverhoging. Als dat niet mogelijk is ontvangen wij graag een eindbod dat wij aan onze leden kunnen voorleggen. Tot slot heeft werkgever zijn bod verhoogd naar 1,4% maar gaf aan dat dit geen eindbod is.

Er rest ons niets anders dan terug te gaan naar onze leden om de situatie nader te bespreken en om samen te bepalen wat onze vervolgstappen zullen zijn. Kom naar een van de ledenvergaderingen en deel je mening.

Datum: 8 december 2020
Tijd: 13.00 & 14.15
Locatie: Brandweer Kantine

Mede namens kaderlid Bert Scheurwater

Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl