Uitnodiging ledenvergadering 14 april

Op donderdag 7 april hebben de onderhandelingsdelegaties van de vakbonden CNV Vakmensen en FNV het overleg voor een nieuwe cao Tate&Lyle vervolgd met jullie werkgever. Al vroeg in de onderhandelingen zijn we gestuit op een lastig punt, werkgever vindt de loonvraag van de bonden te hoog. Wij willen daarom weer in gesprek met onze leden om te bespreken hoe we verder dienen te gaan. Wij nodigen jullie graag uit voor een ledenvergadering op donderdag 14 april.

Jullie werkgever heeft voorgesteld om de gesprekken te starten met de lonen, de bonden hebben ingestemd. Wij hebben nogmaals toegelicht dat wij op basis van de verwachte inflatie van 2022, 7 procent loonsverhoging redelijk vinden. Op deze manier zetten wij niet alleen in op het behoud van de koopkracht maar ook op de verbetering ervan. Jullie werkgever heeft aangegeven dat dit een te hoge loonvraag is en heeft aangegeven bang te zijn dat zulke loonstijgingen grote gevolgen zouden hebben. Wij zijn echter van mening dat de loonsom een klein deel uitmaakt van het totale kostenplaatje en dat een dergelijke verhoging van de lonen geen grote gevolgen hoeft te hebben voor de plant.

Onze inzet is bedoeld om mensen in staat te stellen nog in hun levensonderhoud te kunnen voorzien en niet enorm te moeten inleveren aan koopkracht door allerlei zaken die buiten hun toedoen liggen. Bovendien hebben werknemers geen mogelijkheid om de stijging van de prijzen ergens anders door te belasten. Wij vinden daarom dat werkgevers hier een belangrijke rol hebben.

Ledenvergadering
Wij praten graag verder met onze leden over dit onderwerp tijdens een ledenvergadering.

Datum: Donderdag 14 april 2022 
Tijden:  12.30 – 13.30 uur
              14.15 – 15.15 uur
Locatie: Zalencentrum de Lindenboom (1e verdieping)
              Raadhuisstraat 57 in Koog aan de Zaan

Mede namens kaderlid Bert Scheurwater

Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl