Onderhandelingsresultaat cao Tate & Lyle

Naar aanleiding van de ledenvergaderingen op 8 december hebben de bestuurders van CNV Vakmensen en FNV op maandag 14 december informeel overleg gehad met de directie van Tate & Lyle. Wij hebben jullie reactie op de gang van zaken rondom de cao goed overgebracht en wederom verteld wat onze leden een redelijke loonsverhoging vinden. Na enig gesteggel is het dan gelukt om tot een onderhandelingsresultaat te komen. Het is nu aan onze leden om hun stem te laten horen over dit resultaat. Vul het bijgesloten stemformulier in en stuur deze weer tijdig naar mij terug.

Tijdens de ledenvergadering heb ik jullie al geïnformeerd over de cao onderhandelingen van de afgelopen periode. Wij hadden al een aantal goede afspraken gemaakt maar het lukte niet om te komen tot een afspraak over de verhoging van de lonen. Tijdens het informele overleg op 14 december hebben wij nog een laatste poging gedaan om tot een resultaat te komen. Jullie werkgever heeft nu het voorstel van CNV Vakmensen geaccepteerd om de lonen vanaf 1 april 2020 te verhogen met 2 procent. Vanaf 1 april 2021 worden de lonen verhoogd met 3 procent.

Met deze afspraak hebben wij een onderhandelingsresultaat bereikt dat ik aan jullie wil voorleggen. Ik wil jullie vragen om het bijgesloten stemformulier in te vullen en deze vóór 22 december weer naar mij te mailen.

Mede namens kaderlid Bert Scheurwater


Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl

Downloads