Nieuwe loonvraag cao onderhandelingen

Jullie hebben eerder deze maand bericht ontvangen van mij waarin ik verslag deed van de voortgang van de cao onderhandelingen bij Tate & Lyle. Ik gaf toen ook aan dat de werkgever niet met de vakbonden CNV Vakmensen en FNV verder wilde praten zolang de loonvraag van vijf procent op tafel lag. Ik heb jullie daarom gevraagd om na te denken over een nieuwe loonvraag. Ik wil jullie vragen om mij de komende dagen door te geven wat je een redelijke loonvraag vindt.

Cao onderhandelingen
Zoals eerder aangegeven hebben wij op 27 oktober overleg gehad met jullie werkgever. Tijdens dit overleg zijn verschillende onderwerpen aan bod gekomen en hebben wij overeenstemming bereikt over een aantal zaken. Toen het echter tijd was om een tegenbod op onze loonvraag te krijgen weigerde de werkgever dit. Reden hiervoor was dat hij de loonvraag van de bonden niet realistisch vond. De bestuurders van de vakbonden hebben aangegeven dat wij graag een tegenbod wilden horen om het totaalpakket te kunnen beoordelen. Er bleek echter geen mogelijkheid meer om verder te praten en daarom hebben wij het overleg op dat punt gestaakt.

Het is nu aan onze leden om te bepalen wat zij wel een realistische loonvraag vinden. Je kunt mij of kaderlid Bert Scheurwater vóór 26 november aangeven wat je een betere loonvraag vindt. Stuur ons een mail en laat je stem horen!

Mede namens Bert Scheurwater
E: Albert.scheurwater@tateandlyle.com


Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl