Nieuw eindbod werkgever Tate&Lyle

Zoals jullie weten hebben de vakbonden CNV Vakmensen en FNV vandaag een nieuw eindbod ontvangen van jullie werkgever. Dit eindbod is geldig tot 13 juni 13.30 uur, daarna vervalt het. Zoals eerder aangegeven is het echter niet de bedoeling dat de vakbonden elkaar dwarsliggen. Wij hebben afgesproken dat wij FNV de ruimte bieden om te staken en die ruimte moeten wij ze ook daadwerkelijk gunnen. Dit is beleid dat van bovenaf door de vakbonden is bepaald.

Resultaat driekwartvergaderingen
Op 30 mei 2022 hebben wij een tweetal ledenvergaderingen georganiseerd. Dit waren driekwartvergaderingen en zoals is uitgelegd konden leden het eindbod van werkgever accepteren of weigeren. Weigeren betekende ook dat leden bereid zouden zijn om actie te voeren.

Een meerderheid van de leden van CNV Vakmensen heeft tegen het eindbod en vóór actie gestemd maar wij hebben niet de benodigde 75% gehaald om acties uit te kunnen schrijven. FNV heeft deze wel ruim gehaald en is daarom sinds 7 juni actie aan het voeren bij Tate & Lyle.

Zoals eerder gemeld zullen wij onze collega vakbond de ruimte geven om actie te voeren, ze zijn nu minder dan een week bezig. Wij zullen uiteraard niet oneindig lang wachten maar na overleg met de bovenban hebben wij besloten dat het redelijk is om nog even te wachten voordat wij het overleg met jullie werkgever hervatten. Wij hopen natuurlijk dat beide vakbonden hieraan zullen deelnemen.

Mede namens kaderlid Sandro Bronkhorst

Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl