Nog geen duidelijkheid na 1e cao-overleg Struik

De huidige Cao Struik loopt af op 1 april 2020. Op 3 maart hebben vakbonden een overleg gehad met een delegatie vanuit jullie werkgever over de komende cao-onderhandelingen. Het overleg had een verkennend karakter.

Overname nog niet rond, geen mandaat
Op dit moment verkeren wij even in een niemandsland als het gaat om de cao-onderhandelingen. De huidige eigenaar, de VanDrie Group, verwijst naar Zwanenberg als het gaat om een mandaat voor deze cao-onderhandelingen. De overname door Zwanenberg is op dit moment nog niet officieel rond. In het overleg werd de verwachting door de werkgeversdelegatie uitgesproken dat dit binnen een periode van 14 dagen zijn beslag zal krijgen.

Dat maakte dat er nu nog geen officieel mandaat voor de cao-onderhandelingen vanuit Zwanenberg lag. Zoals het er nu voor staat gaat de werkgeversdelegatie ervan uit dat jullie nieuwe werkgever (Zwanenberg) een cao voor Struik van 10 maanden wenst met een ‘marktconform’ loonbod. Dan zou de nieuwe cao op 1 februari 2021 aflopen, gelijk met de Cao Vleeswaren die nu bij Zwanenberg geldt. Wat de werkgever precies bedoelt met een marktconform loonbod is overigens nog niet helder.

Het vervolg
Op 23 maart a.s. onderhandelen wij weer verder, mits de overname een feit is en er een duidelijk mandaat vanuit één van beide werkgevers ligt. Vakbonden zullen in de periode kort daarna ledenvergaderingen uitschrijven, om jullie bij te praten en jullie meningen te peilen. 
Mocht je vragen hebben over bovenstaande informatie, mail mij dan op onderstaand adres.

Mede namens Adrie Poiesz,
kaderlid CNV Vakmensen Job Marskamp,
bestuurder CNV Vakmensen
T
06 23 90 9865
E
j.marskamp@cnvvakmensen.nl