Uitnodiging Ledenraadpleging CAO Saturn Petcare

Op 31 maart 2022 loopt de cao af. Daarom hebben wij nu alvast afspraken gemaakt met de directie over de onderhandelingsdata voor de nieuwe cao. Die staan gepland op: 3 maart, 17 maart en 29 maart 2022.  De onderhandelingen beginnen met het uitwisselen van voorstellenbrieven. In die voorstellenbrieven staan de wensen voor een nieuwe cao. CNV Vakmensen wil voorstellen indienen die passen bij jouw wensen en die van jouw collega's. En daarom gaan we graag met je in gesprek over wat jij belangrijk vindt. Op 3 februari 2022 van 14.00 tot 16.15 uur in de kantine houden we hiervoor samen met FNV een bijeenkomst voor leden.

Collega’s die nog geen lid zijn maar wel willen meepraten kunnen lid worden zodat ze ook inspraak hebben in welke voorstellen we doen.
Naar aanleiding van de laatste ledenbijeenkomst in oktober hebben we als vakbonden al wel een uitgangspuntenlijstje op hoofdpunten voor de cao. Dit zijn de onderwerpen die we sowieso willen bespreken met de werkgever.

  • We willen graag een automatische prijscompensatie zodat ontwikkelingen in de inflatiecijfers terugkomen in het salaris en daarnaast een stijging met een vast bedrag op de schaalbedragen
  • We willen ervoor zorgen dat extra of verschoven werk, ruim van tevoren wordt ingepland
  • We willen in de cao meer aandacht voor de positie van uitzendkrachten. Het uitgangspunt is gelijk werk gelijk loon
  • We willen dat de afspraken over de EVC Trajecten worden nagekomen en dat jullie als medewerkers  hier nu echt iets van gaan merken, ook in het salaris
  • De cao tekst is niet meer op alle punten relevant, oude afspraken moeten eruit en de cao teksten moeten kloppen met de huidige wet- en regelgeving

Online vragen stellen en meepraten?


CNV Vakmensen heeft een nieuwe website. Een van de mooie nieuwe dingen is dat alle cao's een eigen plek krijgen waar het hele cao-traject te volgen is van start tot eind. Maar je kunt ook meepraten en reageren op anderen. Neem een kijkje op de cao-pagina Saturn Petcare!

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Heb je andere ideeën voor de cao en kun je niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst ? Plaats ze op de cao-pagina.

Ellen Jonker
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-50521057
E e.jonker@cnvvakmensen.nl

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error