Onderhandelingen cao's Nestlé van start; een eerste update!

Op maandag 28 februari jl. was de eerste ronde van de cao-onderhandelingen met jouw werkgever. Graag informeer ik jullie over deze eerste stap op weg naar hopelijk een mooi cao resultaat.

Nestlé Oekraïne

Bij aanvang van het overleg hebben we eerst stilgestaan bij de verschrikkelijke situatie waarin jullie collega's verkeren, die werkzaam zijn op de Nestlé lokaties in Oekraïne. Namens CNV Vakmensen wil ik stellen dat we in gedachten bij jullie collega's daar zijn.  

Verloop eerste overleg

In zo'n eerste onderhandelingsronde is er terug- en vooruitgeblikt op de behaalde en verwachte ontwikkelingen en bedrijfsresultaten. Vakbonden en aanwezige kaderleden hebben hun visie gegeven op de (ecomomische) situatie van het bedrijf, maar ook hun zorgen benadrukt over de torenhoge inflatie, de snel oplopende energiekosten en de huidige personeelskrapte.   

Vervolgens hebben de cao partijen hun voorstellen toegelicht voor een nieuwe cao. In de bijlage tref je de definitieve cao voorstellen aan waarmee CNV Vakmensen de onderhandelingen zijn ingegaan. 

Inzet van de werkgever

Nestlé wil de beste werkgever zijn in jullie branche door zekerheid en echte banen voor medewerkers te garanderen. Marktconform belonen, Duurzame Inzetbaarheid, loopbaanbeleid en exclusiviteit benoemt zij als de prioriteiten. Dat betekent voor de cao inzet van jullie werkgever:

• Looptijd 1 jaar
• Loon: marktconform belonen (nog geen percentage genoemd)
• Pay-for-performance voor cao HP
• Concrete afspraken over HP 6 en HP 7
• Vaste contracten voor nieuwe medewerkers
• PAWW continueren (reparatie derde WW jaar)
• RVU én de regelingen die betrekking hebben op Duurzame Inzetbaarheid onder de aandacht van de medewerkers te brengen 

Vervolg

Op woensdag 23 maart onderhandelen wij weer verder in Amstelveen. Dan zal jullie werkgever reageren op de cao voorstellen die door vakbonden zijn gedaan en wij zullen onze reactie geven op de voorstellen van Nestlé.

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is nieuws over de cao te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen.

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, laat het mij weten via onderstaande contactgegevens.

Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 / E m.denheijer@cnvvakmensen.nl
 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking over dit nieuwsbericht?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error