Update tweede ronde cao-onderhandelingen McCain

Afgelopen maandag 25 oktober hebben we opnieuw onderhandeld met jullie werkgever voor de nieuwe cao McCain 2021/2022. Tijdens de onderhandelingen waren kaderleden vertegenwoordigd door Raijmond Snaaijer en Erik Nagel. Helaas moesten de onderhandelingen online plaatsvinden. Dit gezien quarantaine maatregelen van één van de deelnemers aan werkgeverszijde.

Gezien de omstandigheden hebben we ons beperkt tot de inhoud van de voorstellen en zijn we niet begonnen met het financiële deel, waaronder bijvoorbeeld het loonbod. Let op: dit bericht bevat vooral belangrijke informatie voor de ploegendienstmedewerkers!

Inzet
We hebben dit jaar ingezet op inkomensverbetering en nakoming van de afspraak voor de zware beroepen en daarmee dus eerder stoppen met werken mogelijk maken.

Verloop
Tijdens deze ronde hebben verder gekeken hoe McCain aankijkt tegen de regeling voor de zware beroepen en welke mogelijkheden er zijn om de volledige ploegentoeslag pensioengevend te maken voor alle medewerkers. Wij hebben de indruk dat we beide onderwerpen voldoende hebben besproken. McCain stelt zich terughoudend op voor de zware beroepen afspraak. Iets wat ons verbaasd en wat ons teleurstelt. We constateren dat er nog het nodige moet worden uitgewerkt en uitgezocht. Dit mede aangezien we willen weten wat eventuele financiële consequenties zijn. Daarnaast zal McCain komen met een voorstel over de zware beroepen en wat volgens hen de mogelijkheden zijn.

Kort samengevat de kernpunten voor de volgende ronde
• de looptijd;
• de loonsverhoging;
• afspraak zware beroepen en hoe dit te regelen;
• mogelijkheid om het pensioen voor alle medewerkers volledig pensioengevend te maken.

Vervolg onderhandelingen 8 november
De onderhandelingen hervatten we op maandag 8 november en hopen daarna met concrete resultaten te komen. Jullie worden hier zo snel mogelijk over geïnformeerd.
MS Teams vergadering 29 oktober
Voor de ploegen-medewerkers geldt dat we vrijdag 29 oktober om 16.00 uur een MS Teams-vergadering willen houden. We willen graag van jullie horen wat jullie van het voorstel vinden dat McCain heeft gedaan om de ploegentoeslag volledig pensioengevend te maken. De link naar de vergadering tref je hier aan: https://bit.ly/3ElpG1D. Log in voor deze vergadering op vrijdagmiddag 29 oktober daar het een belangrijk voorstel van de werkgever betreft!

Vragen, opmerkingen, lid worden
Heb je nog vragen, opmerkingen of wil jij of een collega lid worden, benader dan één van onze kaderleden of neem een kijkje op onze website: https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/

Mede namens kaderlid Erik Nagel,
Münire Manisa, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 3449 7450 / m.manisa@cnvvakmensen.nl