Uitstel cao onderhandelingen McCain

Binnen afzienbare tijd loopt de McCain cao af. Wij hebben naar aanleiding hiervan zowel met onze kaderleden als met de directie overleg gevoerd waarbij we ons ervan bewust zijn dat jullie recentelijk in januari nog een loonverhoging hebben ontvangen. Op basis daarvan en de coronacrisis hebben wij gezamenlijk besloten dat wij de onderhandelingen voor een nieuwe cao zullen uitstellen tot na de zomer.

Onzekere situatie zorgt voor uitstel
Wij worden helaas nog steeds geconfronteerd met de consequenties van corona, waarbij zowel McCain als de vakbonden vinden dat wij ons aan de RIVM-maatregelen en -instructies moeten houden. Wij hopen daarom dat we in de zomerperiode ledenraadplegingen kunnen voeren. Dan verwachten wij ook een beter beeld te hebben van de bedrijfssituatie van McCain en wat realistisch is bij de cao-onderhandelingen. McCain heeft toegezegd dat de cao voor die periode onverkort en ongewijzigd zal worden voortgezet.

Vragen, opmerkingen, lid worden
Heb je nog vragen of opmerkingen benader dan je vakbondsbestuurder of één van onze kaderleden. Wil je collega lid worden vul dan onderstaand formulier in.

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Wij betreuren de huidige Corona-situatie, echter houden ons aan het motto: stay safe & stay healthy.

Mede namens jullie kaderleden, Raijmond Snaaijer (FNV) en Erik Nagel (CNV Vakmensen)

Marten Jukema, bestuurder CNV Vakmensen, m.jukema@cnvvakmensen.nl

Mark Klunder, Bestuurder FNV Voeding, Mark.klunder@fnv.nl