Eindbod cao Margarine en Spijsvetindustrie niet aangenomen

Alle leden vallend onder de cao Margarine en Spijsvetindustrie hadden tot en met 8 mei 2022 de mogelijkheid om hun stem uit te brengen en aan te geven of ze bereid zijn om actie te voeren voor een beter bod.

Hierbij laten wij jullie weten dat het gegeven eindbod massaal is afgewezen door de leden van FNV en men bereid is om actie te voeren. Bij de stemming onder CNV Vakmensen leden zijn er weinig stemmen binnengekomen. Er waren evenveel voor als tegen stemmen. Daarom willen wij in gesprek met leden.

Hoe nu verder?

Nu de meerderheid het eindbod aangewezen heeft, komt er vooralsnog geen nieuwe cao tot stand. De afspraken die in de verlopen cao staan, blijven gelden totdat er nieuwe afspraken zijn gemaakt. Om betere afspraken te kunnen maken, is het van belang dat we druk gaan zetten richting werkgevers. Dit willen we doen door middel van actie voeren. Wat voor soort actie, wanneer en waar, moeten wij met elkaar gaan bespreken.

Gezien Remia het grootste bedrijf is en ook de meeste stemmen daar uitgebracht zijn, starten wij met een actie-overleg voor de leden werkzaam bij Remia.

Wanneer                            Dinsdag 28 juni 2022 
Hoe laat                             Eerste vergadering 12:45 tot 13:45 uur
                                           Tweede vergadering 14:15 tot 15:15 uur
Waar                                  Remia – Spreekkamer 4

De ledenvergaderingen worden samen met FNV gehouden en ook collega’s die nog geen lid zijn, zijn welkom. Hoe meer mensen wij bereid kunnen vinden om, in welke vorm dan ook, actie te willen voeren, des te groter wordt het signaal naar de werkgevers. Als blijkt dat er toch geen actiebereidheid is, zitten we in een impasse en zal er geen cao zijn.

Indien de leden werkzaam bij Ten Kate, Vandemoortele en Levo ook ledenvergaderingen willen voor actieberaad, meld je dan even bij ondergetekende dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Mocht je naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, stel die gerust.

Namens de onderhandelingsdelegatie, Meinie de Vries, kaderlid Vandemoortele

Jacqueline Kraan en Rick Pellis,
bestuurders CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 48
E: j.kraan@cnvvakmensen.nl
E: r.pellis@cnvvakmensen.nl