Update cao-onderhandelingen

Op maandag 7 februari 2022 hebben we voor de tweede keer gepraat over de nieuwe cao Marfo. Zoals gebruikelijk komen we na ieder gesprek bij jullie terug met een update.

Wil je weten wat we hebben besproken over jouw cao? Lees dan snel verder.

Voorstellen

Het eerste gesprek stond in het teken van de voorstellen die de bonden hebben gedaan. Tijdens het tweede gesprek op 7 februari heeft Marfo gereageerd op die voorstellen. Op dit moment is er nog sprake van een gat tussen onze voorstellen en de voorstellen van Marfo. We zijn er nog niet uit als het gaat om een aantal belangrijke zaken, zoals loon en de looptijd van de nieuwe cao. Daarnaast is er ook gesproken over de flexibele schil van Marfo. We zien graag dat de flexibele schil van Marfo zo klein mogelijk is.

Als je werk hebt, is het belangrijk dat je ook een vorm van zekerheid hebt. Dat je je niet hoeft af te vragen of je morgen nog een baan hebt. Dat je niet van het ene naar het andere tijdelijke contract gaat. Of dat je als uitzendkracht niet oneindig lang met de vraag zit of je een toekomst hebt bij Marfo. Daarom hebben we voorgesteld dat je bij Marfo een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd krijgt als je al twee jaar voor ze werkt; ook als je uitzendkracht bent. Nu staat er in de wet dat je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd krijgt als je drie jaar in dienst bent geweest van een bedrijf.

Hoe verder

We gaan op vrijdag 18 februari weer met elkaar om de tafel en gaan dan kijken of het gat tussen onze voorstellen en de wensen van Marfo kleiner kunnen worden. We komen daarna weer terug met een update.

Wil je graag iets kwijt over de onderhandelingen of naar aanleiding van dit bericht? Dan kun je met je kaderlid Arnold Bos of met mij contact opnemen.

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is het hele cao-traject te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina https://www.cnvvakmensen.nl/voeding/voeding/cao-marfo/ 

Münire Manisa
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 34 49 74 50
E m.manisa@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error