Start nieuwe cao-onderhandelingen Marfo

We starten spoedig met de cao-onderhandelingen bij Marfo, maar eerst willen we via een kleine enquête peiling van jullie weten hoe het nu met Marfo gaat en wat onze inzet moet zijn. Klik daarom snel door en vul deze enquête in.

Later opgestart

De cao liep af in april 2021. Dit was midden in de pandemie en bij Marfo was de productie teruggelopen met 80%. De luchtvaart had volledig stilgelegen en daar heeft Marfo natuurlijk veel last gehad. Als CNV begrepen we dat het erg opportuun zou zijn om dan cao-onderhandelingen te starten en met een redelijke looneis te komen. Als we al cao-onderhandelingen zouden starten, zou het wellicht alleen over verslechteringen gaan. Daarom is met Marfo afgesproken om het cao-overleg op te schorten.

In januari cao-onderhandelingen

Op 24 november 2021 spraken we weer met Marfo. De vooruitzichten zijn wel beter, maar nog niet optimaal. Inmiddels zijn er ook al weer uitzendkrachten aan het werk en neemt de productie wat toe, zo is ons verteld. Afgesproken is om in januari 2022 weer om de tafel te zitten en te kijken of we nieuwe cao-afspraken kunnen maken.

Vul de enquête in voor de nieuwe cao

Wij willen graag van jullie weten hoe het nu met Marfo gaat en of wij de cao-onderhandelingen weer moeten/kunnen starten en wat jullie wensen zijn. Vandaar dat wij een enquête hebben opgesteld. Met deze link kom je in de enquête.
Als CNV coördineren we nu op een loonsverhoging die recht doet aan jullie harde werken de afgelopen periode, waarbij het uitgangspunt is dat jullie er met het inkomen stevig op vooruitgaan.
In mei 2020 is er nog een loonsverhoging afgesproken in de cao van 2%. Deze hebben jullie niet gekregen maar daar hebben jullie wel recht op. Deze zou mogelijk nu ook uitgekeerd moeten worden.

Laat van je horen

We willen graag weten wat jullie vinden. Vul daarom de enquête in en laat ons weten wat je vindt. Doe dit uiterlijk 21 december 2021. Heb je nog vragen, neem dan contact met mij op. Of neem een kijkje op https://www.cnvvakmensen.nl/voeding/voeding/cao-marfo/ 

Münire Manisa, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 3449 7450 / m.manisa@cnvvakmensen.nl