Start cao-onderhandelingen bij Marfo

De cao Marfo liep af op 31 maart 2021. Vanwege de impact van corona op Marfo is er destijds besloten om de cao-onderhandelingen met een half jaar uit te stellen. Op donderdag 20 januari 2022 zijn we gestart met de onderhandelingen voor de nieuwe cao Marfo. We hebben jou onlangs gevraagd om aan te geven wat jij belangrijk vindt voor de onderhandelingen. Daar is op gereageerd.

Op basis van de ontvangen reacties en de arbeidsvoorwaardennota van CNV zijn we tot een voorstellenbrief gekomen. Die vind je in de bijlage. Ons kaderlid Arnold Bos ondersteunt ons tijdens de onderhandelingen. Hij was ook aanwezig tijdens de eerste onderhandelingsronde met Marfo.

Nieuwe regelingen

De huidige cao kent een 90-95-100-regeling. Dit houdt in dat je 90% van de tijd werkt, 95% loon ontvangt en 100% pensioen opbouwt. We hebben gevraagd om ook te kijken naar een 80-90-100- regeling. Dat werkt op dezelfde manier. Dus 80% van de tijd werken, tegen 90% loon en 100% pensioenopbouw. We willen ook samen met Marfo kijken naar de mogelijkheden om een RVU- regeling in te voeren. Dat is de Regeling Vervroegd Uittreden. Je kunt dan 3 jaar voor je AOW- leeftijd stoppen met werken. Je ontvangt dan maximaal €1.874,- bruto per maand tot je AOW- leeftijd om die periode van 3 jaar te overbruggen.

Naast deze genoemde regelingen, hebben we Marfo ook gevraagd om het aanvullend geboorteverlof aan te vullen tot 100%. Op dit moment is dat 70% voor een periode van 5 weken. We willen ook graag dat uitzendkrachten gelijke rechten hebben als werknemers in dienst van Marfo en dat ze na een jaar uitzicht hebben op een vast contract. Qua loon hebben we gevraagd om een stevige vooruitgang.

Vanaf 1 mei 2020 hoorden werknemers een loonsverhoging te krijgen van 2%. Die afspraak is nog niet nagekomen vanwege de impact van corona op Marfo. We hebben tijdens de onderhandelingen nogmaals aangegeven dat we verwachten dat deze afspraak wordt nagekomen met terugwerkende kracht.

Meepraten en reageren?

De volgende onderhandeling zal op maandag 7 februari 2022 zijn. We komen dan ook weer terug met een update. Leden mogen meepraten en meestemmen over de eigen cao. Dat is vooral nu erg belangrijk omdat we het hebben over jouw cao. Lid worden kan heel simpel en snel via onze website. 

Wil je meepraten? Dat kan. Je kunt contact opnemen met Arnold Bos of met mij.
Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen.
Ga direct naar de cao-pagina.

Mede namens Arnold Bos,

Münire Manisa
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-34 49 74 50
E  m.manisa@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error