Euroma doet geen nieuw eindbod

Op donderdag 27 januari hebben we de stemmingsuitslag aan de directie medegedeeld. Een grote meerderheid van de leden hebben tegen het eindbod gestemd. Koninklijke Euroma heeft geen verbeterd eindbod gedaan.

We hebben met Euroma gesproken nadat door jullie in grote meerderheid het eindbod afgewezen is. In dit gesprek hebben ze aan het eind duidelijk aangegeven niet met een nieuw eindbod of voorstel te komen. Ze willen zelfs dus geen klein stapje maken om jullie tegemoet te komen op de punten waarop het is afgewezen.

Hoe nu verder?

We gaan nu ledenvergaderingen houden waarin jullie als leden gaan beslissen of we actie gaan voeren voor een beter cao-voorstel waarin jullie waardering krijgen die jullie verdienen. Op deze vergaderingen moet drie kwart van de aanwezige leden voor het actietraject stemmen. Een actie traject kan variëren van het aanbieden van een petitie, korte werkonderbreking tot staken. In de loop van de tijd worden er steeds zwaardere middelen ingezet. We geven je werkgever dus de kans om een nieuw bod te doen.

Datum en Plaats?

Zodra we de alle ledenvergaderingen hebben gepland krijgen jullie daarover bericht. We proberen ze te houden op 15 Februari in Zwolle, 16 februari in Nijkerk en 17 februari in Schijndel. De tijdstippen en locatie volgen dus nog.

Wat als er geen actie komt?

Veel medewerkers zijn huiverig om actie te voeren. Dat is logisch aangezien je het niet elke dag doet. Maar als we nu niks doen dan gaan we de komende jaren steeds geconfronteerd worden met een matige loonsverhoging die onder de inflatie ligt of andere versoberingen omdat ze dan weten dat jullie niet in actie komen.
Dus ga het gesprek aan met je collega’s over de cao en lidmaatschap van CNV Vakmensen en maak ze lid! https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/

Heb je vragen of opmerkingen dan kan je terecht bij ons kaderlid Emiel van Winkel, werkzaam in Zwolle, of bij ondergetekende.

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 2048
E: j.kraan@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error