Graag je input voor de nieuwe cao bij JDE

De huidige cao’s bij JDE lopen tot 1 september 2020. Als er geen corona was geweest, waren de vakbonden en werkgever al in gesprek geweest over de nieuwe cao. Helaas lopen we vertraging op door de omstandigheden.

Op donderdag 2 juli is er een online overleg geweest tussen de directie en vakbonden. Jullie hebben in de brief van de werkgever de informatie die we hebben gekregen kunnen lezen. We zijn eerst bijgepraat over de corona maatregelen die binnen JDE zijn genomen. Daarna hebben we informatie gekregen over de gevolgen van de corona crisis. Vooral Professional is zwaar getroffen door maatregelen die tegen corona zijn genomen. Ook in Joure zijn de gevolgen voelbaar doordat de vraag naar liquid is afgenomen. Aan de andere kant is het op andere plekken juist heel druk (geweest) door onder andere het hamstergedrag van consumenten. Het blijft moeilijk om in de toekomst te kijken, wat de ontwikkelingen zullen zijn. Deze situatie is heel uitzonderlijk.

Daarnaast hebben we met elkaar vooruit gekeken hoe we in september verder (kunnen) gaan. We hopen dat we dan weer fysiek bijeen kunnen komen en de cao-onderhandelingen kunnen opstarten. Namens CNV Vakmensen zitten Miranda Mulder-Postma en Germ Kort in de onderhandelingsdelegatie.

Voordat we dit kunnen doen, willen we natuurlijk weten wat jullie belangrijk vinden in je cao. Daarom ontvangen jullie deze brief. Zo kunnen jullie je stem laten horen. Je kan je ideeën voor de inzet voor de nieuwe cao naar mij mailen tot en met vrijdag 28 augustus: j.aalberts@cnvvakmensen.nl

De kadergroep en ik bespreken de uitkomst en gaan daarna, met jullie input, een brief met cao-wijzigingsvoorstellen voor de directie maken.

We hopen op veel reacties, zodat we een goed beeld krijgen van wat jullie belangrijk vinden. Het gaat om jouw cao, gebruik deze kans om je ideeën en mening te geven!

Een hele fijne zomer toegewenst.

Mede namens de kadergroep,

Jikkie Aalberts
bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5367 3596
E. j.aalberts@cnvvakmensen.nl