Uitslag stemming CAO Intersnack 2021-2023

De leden van CNV Vakmensen hebben kunnen stemmen over de nieuwe cao bij Intersnack in Nederland. De uitkomst hiervan is dat er een meerderheid van de leden hun stem hebben uitgebracht voor het eindbod van jullie werkgever. Dat betekent ook dat we kunnen spreken van een nieuwe cao, die jullie vakbond CNV Vakmensen dan ook zal ondertekenen namens haar leden. In de bijlage staat meer informatie te lezen in de Nieuwsbrief.

Beste leden werkzaam bij Intersnack,

 

Jullie hebben de afgelopen tijd gestemd over het eindbod van jullie werkgever voor de Intersnack cao van 1 juli 2012 tot 1 maart 2023.  We hebben geconstateerd dat een ruime meerderheid heeft ingestemd. We constateren daarnaast dat de opkomst, in tegenstelling bij het FNV, wel heel matig was bij het digitale stemmen.

 

Uiteindelijk is de stemming verhouding als volgt:

 

1/3 van de leden stemt tegen

2/3 van de leden stemt voor

 

Dat is precies dezelfde stemverhouding als bij de collega vakbond het FNV. De reacties van de tegenstemmers zijn dat ze de loonsverhoging niet hoog genoeg vinden en de negatieve aanpassing van doorbetaling bij ziekte. Ook gaf een lid aan dat de geringe organisatiegraad ook parten speelt.

 

Hoe verder:

Wij zullen jullie werkgever informeren over de uitkomst van de stemming en dat daarmee sprake is van een nieuwe cao.

Wij waarderen jullie betrokkenheid bij deze cao-onderhandelingen en de gegeven feedback die wij ook zullen delen met jullie werkgever. Vanzelfsprekend houden we jullie op de hoogte van het verdere proces en melden wij ons zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

 

Lid worden, vragen en opmerkingen;

Heb je vragen, opmerkingen of wil jij of je collega lid worden? Kijk op: www.cnvvakmensen.nl of neem eens contact met mij op hoe we de organisatiegraad kunnen verbeteren in jullie bedrijf.

 

Met vriendelijke groet,

Gerard van Dijk, vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

Downloads