ITG pensioen actie 29 mei

Afgelopen ledenvergaderingen hebben we het nog gehad over de pensioenactie op 29 mei in Groningen. Toen hebben enkelen van jullie aangegeven mee te willen doen aan deze actie.

We hebben daarom een bus geregeld die vanaf ITG in Joure vertrekt om 9.45. De bus stopt bij de poort aan de Slachtedijk.

Ook de leden bij Douwe Egberts kunnen van deze bus gebruik maken.

Waar ging het ook al weer over; deze actie is bedoeld om een duidelijk signaal naar het kabinet en de minister Koolmees te geven.

Als we niks doen word de AOW leeftijd steeds verder opgeschoven, ten opzichte van andere landen om ons heen kunnen we de snelste stijging verwachten. Wij moeten dus het langst werken t.o.v. de buurlanden.

Verder de rekenrente, er heeft nog nooit zoveel geld in de pensioenpotten gezeten echter doordat er maar een lage rekenrente gehanteerd mag worden is de kans groot dat pensioenen gekort worden. Als er dan een werkgever is die je gunt om eerder uit te treden krijg je te maken met de RVU boete deze geld over het bedrag wat je meekrijgt om met vervroegd pensioen te gaan. Deze allen is al meer dan 50% en dan volgt de gewone belasting nog. Dus ook al mocht je willen, velen kunnen niet eerder stoppen.

Tijdens de ledenvergaderingen gaven jullie aan dat ook jullie het werken in ploegen als zwaar ervaren, zeker in combinatie hoe lang je nog door moet en dat jullie de eisen vanuit de vakbonden sturen. Mede ook de discussie die we hebben gehouden over het verschuiven van de leeftijdsbepalingen.

We verwachten dan ook een VOLLE bus uit Joure!

Bernard Zijlstra
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 83 39 6479
E: b.zijlstra@cnvvakmensen.nl