CAO onderhandelingen

De huidige CAO loopt op 1 april 2021 af en de nieuwe onderhandelingen zijn in zicht! En daarom stuur ik jullie deze brief.

Ik stel mij graag eerst voor. Mijn naam is Loes Dreschler, ik ben sinds januari 2019 bestuurder bij CNV Vakmensen en sinds vorig jaar werkzaam voor de regio Friesland. Vanwege de veranderde werkzaamheden van mijn voorganger Bernard Zijlstra is ITG bij mij ondergebracht. Vanwege corona hebben wij elkaar nog niet persoonlijk kunnen ontmoeten. Wel heb ik vandaag online gesproken met de kaderleden.

Gezien de aangescherpte maatregelen vanwege corona moeten we de ledenraadpleging voor de CAO dit jaar helaas wat anders inrichten. Geen fysieke ledenvergaderingen in Joure, maar via de mail ophalen wat jullie graag in de nieuwe CAO terug willen zien. Te denken valt aan een passende loonsverhoging, afspraken over looptijd, verlof uitbreiding (zoals  zorgverlof of bijzonder verlof) of betere afspraken over werktijden en thuiswerken. 

Wat daarnaast een belangrijk aandachtspunt gaat zijn is de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken (vanuit het pensioenakkoord). Wij willen graag dat ITG gaat onderzoeken onder welke voorwaarden een dergelijke regeling mogelijk is. 

Ik wil jullie allemaal oproepen mij per mail aan te geven wat jij belangrijk vindt of nu mist in de CAO. Ik ga de input vervolgens bespreken met de kaderleden. Een van hen zal als bijzitter deelnemen aan de CAO onderhandelingen. Jullie input verwerk ik in een brief die uiteraard gedeeld zal gaan worden.

Graag zie ik jullie voorstellen uiterlijk 26 maart aanstaande tegemoet.

Mochten er nog vragen zijn, bel of mail mij gerust!

Hartelijke groet,

Loes Dreschler
Bestuurder CNV Vakmensen

L.dreschler@cnvvakmensen.nl/06-20471883