Gevraagd: lid werkgroep Duurzame Inzetbaarheid IFF

Tijdens de vorige cao onderhandeling is afgesproken dat een werkgroep Duurzame Inzetbaarheid wordt opgericht om na te denken en te onderzoeken hoe dit onderwerp bij IFF in de praktijk uitgevoerd wordt. Vanuit CNV zoeken we iemand die wil deelnemen aan deze werkgroep. Zin in? Geef je dan op!

Degene die in de werkgroep zou plaatsnemen namens het CNV, werkt niet meer bij IFF. Daarom zoeken wij een vervanger. Wie o wie wil zijn plaats innemen en lijkt het leuk om over beleid inzake duurzame inzetbaarheid na te denken en hier invloed op uit te oefenen?


Samenstelling werkgroep
De werkgroep zal bestaan uit een vertegenwoordiging van de HR afdeling van IFF, van FNV en van CNV. Daarnaast zal een externe partij de werkgroep procesmatig begeleiden.


Aanmelden voor 18 april
Van de CNV leden zoeken wij één persoon die wil deelnemen. Bij meerdere aanmeldingen is het zeker mogelijk om twee personen te laten deelnemen. Dus wil je deelnemen samen met een collega, geef je op. Ook CNV leden die in Hilversum werken, kunnen zich aanmelden. Het is zeer belangrijk dat ook vanuit het CNV minimaal één lid deelneemt en input levert, zodat niet alleen vanuit IFF de discussie wordt gevoerd. Beleid maken is één ding, maar het moet natuurlijk wel aansluiten bij de wensen van de werknemers van IFF. Aanmelden kan tot donderdag 18 april 2019.


Wat is duurzame inzetbaarheid?
Duurzame inzetbaarheid, dat is nogal een vaag en breed begrip. Wat valt daar onder en waar moet je aan denken? De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn nog niet definitief vastgesteld. Dus als jij vindt dat een bepaald onderwerp meer aandacht nodig heeft, neem deel aan de werkgroep. Voorbeelden van onderwerpen die te maken hebben met duurzame inzetbaarheid:

- Hoe blijf ik mijn huidige functie leuk, interessant en uitdagend vinden?
- Hoe kan ik mijn huidige functie blijven uitoefenen over bijvoorbeeld 10 jaar en zorg ik ervoor dat ik niet achterop raak?
- Hoe kan ik doorgroeien binnen IFF en wat heb ik hiervoor nodig?
- Hoe zorg ik ervoor dat ik lekker in mijn vel zit en blijf?
- Hoe haal ik gezond en vitaal mijn pensioen?

Heb jij hier zelf ideeën bij of juist niet, maar wil je wel in discussie hierover? Of wil je praten over een ander onderwerp? Geef je dan op voor deelname aan de werkgroep.


Eerstvolgende datum van de werkgroep
De eerstvolgende datum waarop de werkgroep samenkomt is op donderdag 25 april om 10.00 uur in Tilburg. Ik zelf zal bij dit overleg ook aanwezig zijn. Wil je wel, maar wordt deze dag en tijd lastig in verband met de bezetting op jouw afdeling? Geef het zo snel mogelijk aan mij door, dan neem ik contact op met HR, zodat je voor de werkgroep vrij gemaakt kan worden.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, neem dan contact op met mij via 06-22389584 of d.kraan@cnvvakmensen.nl.

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl