Verbeterd eindbod cao Heineken

Op 17 januari was er formeel overleg tussen Heineken, CNV Vakmensen en de andere vakbonden. In dat overleg is Heineken gekomen tot een verbeterd eindbod. Onderaan deze nieuwsbrief kun je lezen hoe je kunt stemmen. Tot de stemming is afgelopen, voert geen enkele vakbond acties en gaat iedereen gewoon aan het werk.

Verbeteringen

Het verbeterde eindbod is zeker niet perfect. Wel heeft Heineken het eindbod op de volgende punten verbeterd. In de afgelopen week noemde jullie, als CNV-leden, dit precies ook als de pijnpunten. Daarom gaat CNV Vakmensen ervan uit dat je zult instemmen.
  • De bevriezing van de loonschalen is van tafel, dus de loonschalen stijgen even hard als de salarissen.
  • De tijdelijkheid van het gelijktrekken van de reiskosten bij Vrumona is eraf. Dat blijft dus ook gewoon zo na afloop van de cao.
  • De RVU (eerder met pensioen) is tot en met 31 december 2025, dat is zo lang als het van de overheid mag. In het eerste jaar wordt de aanvraagtermijn 3 maanden (daarna 6 maanden). RVU is voor iedereen in ploegendienst (dus ook ploegendienst met alleen overdag werken). Als je in de vijf jaar voor de RVU vanuit ploegendienst naar dagdienst bent gegaan, mag je ook met RVU.
  • Aannamebeleid uitzendkrachten: opleidingseis is sterk verzacht, waardoor meer uitzendkrachten een vaste baan zullen krijgen. Er is een minimum aantal vaste banen voor uitzendkrachten genoemd in het eindbod.
  • Loongebouw van de Group wordt per 1 januari 2022 verhoogd tot het niveau van de andere Heineken-cao's. Daarna volgen de verhogingen uit de volgende alinea. Daardoor loopt Group langzaam de achterstand in. Verder krijgen de medewerkers bij Group in juni 2022 eenmalig € 500 bruto.

Loonsverhoging

De loonsverhoging van 1,5% per 1 januari 2022 wordt 1,5% plus € 20. Dus als je € 2000 bruto per maand verdient, dan wordt dat: € 2000 plus 1,5% = € 2030. Daar komt dan nog € 20 bij; je nieuwe bruto maandsalaris wordt dus € 2050.
Op 1 januari 2023 was het eerst 2 %. Dat wordt nu 2 % plus € 20. 

Hieronder staat de berekening van de 3,5% plus € 40 over enkele loonschalen. In totaal worden de loonsverhogingen dus 3,5% plus € 40 in een tweejarige cao.
  • De loonsverhoging is over 2 jaar in de praktijk aan begin schaal 3 in totaal 5,1%, aan het einde van de schaal 4,76 %.
  • De loonsverhoging is over 2 jaar in de praktijk aan begin schaal 4 in totaal 5,04%, aan het einde van de schaal 4,67 %.
  • De loonsverhoging is over 2 jaar in de praktijk aan begin schaal 5 in totaal 4,96%, aan het einde van de schaal 4,55 %.
  • De loonsverhoging is over 2 jaar in de praktijk aan begin schaal 6 in totaal 4,85%, aan het einde van de schaal 4,45 %.
  • De loonsverhoging is over 2 jaar in de praktijk aan begin schaal 7 in totaal 4,72%, aan het einde van de schaal 4,33 %.
Je kunt stemmen tot en met donderdag 27 januari 2022 10 uur 's ochtends via deze link.

Meepraten over jouw cao

Op de cao-pagina van Heineken kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Ga direct naar de cao-tijdlijn.
Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan Heineken in de zoekbalk. Hier vind je deze nieuwsbrief en kan je via de link je stem uitbrengen.

Maak gebruik van deze optie en wijs ook je collega's erop. Je hoeft geen lid te zijn om mee te kijken en te doen. Meebeslissen is uiteraard alleen voor leden, dus voor jou!

Roel van Riezen
06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl
Bijlage: verbeterd eindbod

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error