uitslag stemming cao's Heineken en Vrumona

73 % van de CNV-leden bij HNS-Vrumona stemt in met het eindbod van 17 januari 2022. Daarmee is er een cao Heineken. Bij Group en bij Commercie wijzen de CNV-leden allemaal het eindbod van 17 januari 2022 af. CNV Vakmensen bedankt je voor je betrokkenheid. Met velen van jullie heb ik de afgelopen weken direct contact gehad.

Bij de tegenstemmers speelde met name, dat het loon niet voldoende omhoog gaat. Dat is al bij HNS-Vrumona, maar nog veel sterker bij Group waar de lonen lager liggen dan bij HNS-Vrumona. De loonschalen zijn nu wel gelijk getrokken, maar het gaat jaren duren voor je loon ook gelijk is.

Hiermee is de cao HNS-Vrumona een feit. Bij Group en Commercie was CNV Vakmensen al geen partij.

CNV Vakmensen heeft drie adviezen voor Heineken:
  • Ga weer terug naar 1 cao voor heel Heineken, want hoofdonderwerpen als het loongebouw wil Heineken toch centraal uitonderhandelen. En dan kun je altijd aparte hoofdstukken maken voor bijvoorbeeld het thuiswerken van kantoorpersoneel of verbeteringen in de ploegendienst, want er zijn ook onregelmatige werktijden bij Group en ook bij HNS-Vrumona werken sommige mensen thuis.
  • Ga bij Group de salarisssen sneller inhalen.
  • Zorg voor heldere en eenduidige voorstellen. Veel CNV-leden stemden in december vooral tegen, omdat voorstellen "voor de duur van de cao waren" of "met bepaalde uitzonderingen". Zo moet nu bijvoorbeeld over de wijze waarop je door een schaal gaat, of keuzebudgetten, nog een helder en goed systeem komen voor heel Heineken.
Van eerdere adviezen van CNV Vakmensen liet Heineken achteraf blijken, dat dat goede adviezen waren. Nu deze adviezen nog.

Roel van Riezen
bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 51 60 20 34
E. r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error