Periodiek overleg HNS/Vrumona en geplande gesprekken SBR

Afgelopen maandag 10 oktober heeft het periodiek overleg plaatsgevonden. In dit overleg is naast de reguliere update aandacht besteed aan de voorgenomen veranderingen bij HNS: LCO (Lijn Centrale Organisatie) en SSH (Shared Support Hubs). Indien hierover vragen ontstaan kunt u deze stellen bij CNV Vakmensen.

Reguliere update
In het periodiek overleg is gesproken over de situatie bij HNS en Vrumona. Uiteraard komen alle onderwerpen die hiermee te maken hebben aan de orde. De hoge inflatie heeft zijn invloed op de vaste en variabele kosten. Denk hierbij aan de toegenomen prijzen voor gas, andere grondstoffen en verpakkingsmaterialen. Door personeels- en inputtekort is er soms sprake van stilstand. Er staan momenteel veel vacatures uit om de juiste kandidaten te vinden. De directie ziet dat het personeel hard werkt en over een zogenoemde ‘can do mentaliteit’ beschikt.

Inflatie
De inflatie wordt hoger en hoger en steeds meer mensen raken hierdoor in de problemen. In het periodiek overleg is dit ook onderwerp van gesprek geweest. De loonsverhoging staat niet in verhouding tot de hoge inflatie. Heineken is gevraagd wat ze daarmee gaan doen. Hier horen de bonden later meer over. 

SSH en LCO
Naast de reguliere update is er ook gesproken over de veranderingen bij HNS. Inmiddels zijn er verschillende adviesaanvragen gedaan bij de OR voor de LCO (Lijn Centrale Organisatie) en de SSH (Shared Support Hubs). HNS heeft jullie hier al over geïnformeerd. Deze veranderingen zullen geen gedwongen ontslagen met zich meebrengen. Wel gaan er voor medewerkers dingen veranderen in hun werkzaamheden. Mochten er op voorhand of gedurende het proces vragen zijn dan kunnen jullie terecht bij CNV Vakmensen. 

SBR
In januari beginnen er gesprekken over de SBR (Sociale Begeleidingsregeling). Naar verwachting zal Heineken met wijzigingsvoorstellen komen. CNV Vakmensen zal uiteraard de achterban raadplegen mochten deze wijzigingsvoorstellen worden gedaan. Wil jij op voorhand al eens spreken over de SBR, stuur mij dan een mail: s.koevoets@cnvvakmensen.nl.


Sanne Koevoets 
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 28 86 65 78
E: s.koevoets@cnvvakmensen.nl