Periodiek overleg HNS/Vrumona 13 april

Op 13 april heeft het periodiek overleg plaatsgevonden in Zoeterwoude. In dit overleg hebben wij naast de reguliere update onder andere gesproken over SSH/LCO en een update gekregen over de stand van zaken bij Brand. In deze nieuwsbrief lichten wij het een en ander toe.

Reguliere update
In het periodieke overleg is er gesproken over de situatie bij HNS en Vrumona. Uiteraard komen alle onderwerpen die hiermee te maken hebben aan de orde. Vrumona kampt momenteel met lagere marktvolumes. Daarnaast zien zij grote stijgingen op de kosten van ruwe materialen, gas en energie. HNS ziet dat het marktaandeel kleiner is dan de inzet. De eerdere prijsverhoging en de negatieve publiciteit werken hier niet aan mee.

SSH/LCO
Op 1 januari zijn de SSH/LCO live gegaan. De implementatie van de Hubs verlopen goed. LCO is nog een onderdeel dat verder ontdekt moet worden. Momenteel worden er ook gesprekken gevoerd met de OR hierover. Indien jij vragen hebt of ergens tegenaan loopt horen wij het graag.

Update Brand
De begeleiding van de medewerkers bij Brand is nog in volle gang. Sommige medewerkers vinden een nieuwe functie binnen Heineken, buiten Heineken of gaan met pensioen. Voor een ander deel is het nog niet duidelijk wat zij gaan doen. Vanaf juli 2023 stopt het verpakken. De stop van het brouwen stond op februari 2024 maar gaat al eerder plaatsvinden in november 2023. Dit heeft verder geen gevolgen voor het traject dat de werknemers doorlopen.

Update omkleedtijd/looptijd/wachtoverdracht
Dit onderwerp is tijdens een eerder periodiek overleg door FNV op de agenda gezet. Zij zijn momenteel in gesprek met HNS over dit onderwerp. Centraal staat de discussie of verplicht omkleden, lopen naar je werkplek en het doen van een overdracht arbeidstijd is dat betaald/ gecompenseerd dient te worden. Na wat overleggen zitten FNV en HNS in een situatie dat zij er samen niet uitkomen. FNV beraadt zich op vervolgstappen. CNV Vakmensen wordt op de hoogte gehouden over dit traject.

Update SBR
In de vorige nieuwsbrief is aangegeven dat de vakbonden in gesprek zijn met Heineken over de SBR (Sociale Begeleidingsregeling). Uiteindelijk is er besloten om deze gesprekken even te parkeren. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit onderwerp tijdens de volgende cao-onderhandelingen weer opgepakt.

Praat mee over jouw bedrijf
Via onze website kan jij meepraten over jouw bedrijf, je vragen stellen en jouw mening of tips geven. Ga daarvoor naar de cao-pagina.


Met vriendelijke groet,

Sanne Koevoets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 28 86 65 78
E: s.koevoets@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error