Geen eenmalige tegemoetkoming vanuit Heineken

Heineken is niet bereid om zijn werknemers een tegemoetkoming te geven voor de torenhoge inflatie van dit jaar. De loonsverhogingen van 2022 en 2023 staan totaal niet in verhouding met de hoge inflatie die Nederland op dit moment kent. Wij mogen geen acties voeren om de huidige afspraken in de cao aan te passen. Bij de volgende onderhandelingen eind 2023 gaan we er hard tegenaan.

In de huidige cao is een loonsverhoging afgesproken van 1,5% + €20,- bruto per maand in 2022 en 2% + €20,- bruto per maand in 2023. Deze loonsverhoging staat niet meer in verhouding tot de inflatie. Het is dan ook een gegeven dat mensen steeds moeilijker rondkomen nu alles duurder wordt. In het afgelopen periodiek overleg op 10 oktober is er aan Heineken gevraagd of zij bereid zijn om de werknemers tegemoet te komen.

Na intern overleg heeft Heineken ons vertelt dat zij alle werknemers de mogelijkheid bieden om een financiële scan uit te laten voeren. Hierbij krijg je ook een budgetcoach aangeboden. Bij financiële problemen kan je je melden bij het personeelsfonds voor een rentevrije lening. Dit is anoniem.

Buiten bovenstaande komen zij niet over de brug met een financiële tegemoetkoming. Dit is erg kwalijk als je kijkt naar de verhouding tussen de loonsverhoging en de inflatie.

Actievoeren behoort helaas niet tot de mogelijkheden. Tijdens de duur van de cao mogen wij niet in actie komen tegen afspraken die gemaakt zijn in de cao. Actievoeren voor een tegemoetkoming valt hier onder. We nemen uiteraard deze situatie wel mee in de volgende onderhandelingen eind 2023, waar we er samen hard tegenaan moeten gaan.

Graag hoor ik jullie gedachtes over een en ander en licht ik de zaak nog wat verder toe in een online meeting. Dit is een goede gelegenheid om verder kennis te maken en het gesprek aan te gaan hoe het met jullie gaat en wat er speelt. Dit zal plaatsvinden op maandag 5 december om 19:00u. Stuur een mail naar s.koevoets@cnvvakmensen.nl als jij hierbij kan zijn. 

 

Sanne Koevoets 
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 28 86 65 78
E: s.koevoets@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error