CNV-leden wijzen eindbod Heineken unaniem af

leeg

In de afgelopen twee weken konden jullie als CNV-leden je stem uitbrengen over het eindbod van Heineken. De CNV-leden bij HNS en Vrumona stemden allemaal tegen het eindbod. Bij Commercie en Group was 1 stem voor, de rest tegen. Dat betekent dat CNV Vakmensen de volgende stap zet.

Volgens de statuten van CNV Vakmensen bepalen jullie als CNV-leden of je actie wilt voeren. Als driekwart van de stemmen voor actie is, dan schrijft CNV Vakmensen een ultimatum aan Heineken HNS en Vrumona. Dat ultimatum loopt op zijn vroegst af in de loop van vrijdag 14  januari.

Voor jou betekent dit concreet:
  • Je kunt tot en met woensdag 12 januari 10.00 uur 's morgens via deze link stemmen. In die stem vertel je of je bereid bent om actie te voeren.
  • Je mag je stem ook telefonisch doorgeven aan Roel van Riezen 06 51 60 20 34. Hij probeert jou ook te bellen, maar mogelijk lukt het niet om iedereen telefonisch te spreken.
  • CNV Vakmensen zal niet eerder dan 12 januari het ultimatum uitbrengen. In een ultimatum geven we Heineken minimaal 2 x 24 uur de kans op in te gaan op de CNV-eisen. Dat betekent, dat CNV Vakmensen op zijn vroegst op maandag 17 januari zal oproepen tot actie. Gebeurt er voor die tijd iets, bel dan met Roel van Riezen 06 51 60 20 34.
  • Als je onder de cao Group of Commercie werkt, kun je niet mee doen met de acties. Want CNV Vakmensen is geen partij bij de cao Group en ook niet bij de cao Commercie, omdat daar te weinig CNV-leden zijn.
Waar gaat het om? Toen jullie als CNV-lid je stem uitbrachten, was dit jullie motivatie om tegen te stemmen:
  • De loonsverhoging is voor veel mensen in feite tijdelijk. Want Heineken wil niet garanderen, dat de loonschalen de volgende keer wel mee stijgen. Zit je nu aan het einde van je loonschaal, dan kun je dus over 2 jaar er zomaar op achteruit gaan.
  • Ook de reiskosten bij Vrumona is tijdelijk.
  • De loonsverhoging is te laag.
  • Er zitten te veel voorwaarden en uitsluitingen bij het vervroegd met pensioen en bij 60-80-100.

Meepraten over jouw cao

Op de cao-pagina van Heineken kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Ga direct naar de cao-tijdlijn.

Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan Heineken in de zoekbalk. Op deze site kan je ook je stem uitbrengen.

Maak gebruik van deze optie en wijs ook je collega's erop. Je hoeft geen lid te zijn om mee te kijken en te doen. Meebeslissen is uiteraard alleen voor leden, dus voor jou!

Je krijgt een afschrift van het ultimatum. Dan krijg je ook meer te horen over de acties en het inschrijven voor de mogelijke acties.

Roel van Riezen
M. 06 51 60 20 34
E. r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error