Leden akkoord met nieuwe cao Grh. in Groenten en Fruit

Een ruime meerderheid van de leden die hun stem hebben uitgebracht over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor de Groothandel in Groenten en Fruit heeft ingestemd. Ook de leden van de collega-bonden hebben dat in meerderheid gedaan. De nieuwe cao kan nu van kracht worden.

Reacties van leden:


De meeste leden kunnen zich goed vinden in hetgeen is bereikt. Er waren enkele vragen over de afgesproken loonontwikkeling omdat de inflatie nu torenhoog is. Logisch, veel kosten zijn o.m. door de oorlog in Oekraïne enorm gestegen en dat verlies aan koopkracht wordt met deze loonsverhoging niet volledig goed gemaakt. Mede om die reden is er nu een looptijd van 1 jaar afgesproken. Aan het einde van dit jaar weten we wat het inflatiecijfer over 2022 is geweest en kunnen we onze inzet voor een nieuw cao-overleg bepalen.

Hertaling cao:


Op dit moment zijn we al bezig met een zgn. hertaling van de cao-tekst. We willen de cao-tekst toegankelijker maken, onderwerpen die bij elkaar horen ook bij elkaar in de tekst opnemen, enz. Dat is een hele klus maar we zijn allemaal gebaat bij een goed leesbare tekst. De nieuwe afspraken worden er natuurlijk direct in verwerkt. Bedoeling is dat de nieuwe tekst nog voor de zomerperiode beschikbaar komt.

Vervolg:


Het is de bedoeling dat het nieuwe cao-overleg in het najaar start. Dan zal er inzicht zijn in de resultaten van de pilot “slim en gezond roosteren” wat bij enkele bedrijven gaat starten. Ook gaan we meer inzicht krijgen over het (al dan niet) bestaan van een reiskostenvergoeding in de bedrijven nu de werkgeversvertegenwoordiging heeft toegezegd hun leden daar naar te vragen. En als deze er al is, wat is de inhoud van de regeling? We hadden toegezegd dat we dit op de overlegagenda laten staan en zijn benieuwd naar de uitkomst hiervan. Juist nu moet dit toch echt voor alle werknemers geregeld worden!

Vragen of opmerkingen?


Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402. Maar je kunt ook online vragen stellen en meepraten over jouw werk en het hele cao-traject nog nalezen. Ga hiervoor naar: https://www.cnvvakmensen.nl/voeding/voeding/cao-groothandel-in-groenten-en-fruit/

 

  


 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error