Gesprekken cao Graan mogelijk hervat

Zowel Nevedi als de vakbonden willen graag op korte termijn zekerheid geven aan de werknemers in de Graansector en onderzoeken mogelijkheden om samen weer in gesprek te komen. De situatie in Oekraïne met een (dreigend) gebrek aan grondstoffen voor de diervoedersector, stijgende prijzen van energie en tekorten in de transportsector zorgen voor veel onzekerheid in de wereld.

Geacht lid,

De situatie in de wereld met de oorlog in Oekraïne, een (dreigend) gebrek aan grondstoffen voor de diervoedersector, stijgende prijzen van energie en tekorten in de transportsector zorgen ervoor dat er veel onzekerheid is in de wereld. Hierover hebben Nevedi en de vakbonden onlangs gesproken. Zowel de werkgevers binnen Nevedi als de vakbonden willen graag op korte termijn zekerheid geven aan de werknemers in de sector en onderzoeken nu mogelijkheden om samen weer in gesprek te komen en goede afspraken te maken voor alle partijen in de sector. Samen gaan we werken aan een verantwoorde toekomst voor de diervoederindustrie. Als er over het proces of de inhoud nieuws is melden we dat direct.

Flyeracties gaan door;
De poortacties/ledenraadpleging over het nu op tafel liggende eindbod zullen ondanks deze positieve ontwikkeling echter doorgang blijven vinden. Op die manier willen we onze leden en niet-leden persoonlijk voorlichten over de huidige situatie en de mogelijke voortgang in het cao-traject. Dat betekent dat de flyeracties in Maasbracht, Weert en Sneek deze week gewoon doorgaan. De flyeracties op maandag 18 april in Rotterdam schorten we echter op. De datum van 18 april, Tweede Paasdag, was al ongelukkig gekozen en bovendien hebben we die week alle tijd nodig om te onderzoeken of en hoe we aan tafel kunnen met werkgevers over alsnog een fatsoenlijke cao. Uiteraard zullen we bij het onverhoopt uitblijven van een dergelijk resultaat de ledenraadpleging/flyeractie bij Codrico en Cefetra in Rotterdam alsnog inplannen op een later tijdstip!! 

De planning van de flyeracties/ledenraadpleging voor deze week:
Dinsdag 12 april van 9.30 tot 11.30 uur: De Heus, Brouwersstraat 19, Maasbracht,
Dinsdag 12 april van 12.30 tot 14.30 uur: Voergroep Zuid, Mastenbroekweg 2, Weert,
Woensdag 13 april van 12.00 tot 14.30 uur: De Heus Voeders, Einsteinstraat 17, Sneek

Johan Velthuis, Arjen Zuidema (kaderleden) en
Wietze Kampen, vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

 

Downloads