Uitslag eindbod cao Farm Frites

Tot en met vrijdag 11 december kon er gestemd worden op het eindbod voor jullie nieuwe cao. Een ruime meerderheid van de leden van FNV en CNV Vakmensen hebben ingestemd. Dit houdt in dat beide bonden over zullen gaan tot het tekenen van het eindbod en dat er met terugwerkende kracht een nieuwe cao per 1 juli 2020 ingaat en deze loopt tot 1 juli 2021.
Leden stemmen in met eindbod cao Farm Frites

Wat gaat er voor jullie in deze cao onder andere gelden:

  • Baanbehoud en werkzekerheid gedurende de looptijd van deze cao,
  • Per 1 januari 2021 gaat de totale pensioenpremie omhoog naar 26,4%. De premie die jij als werknemer betaalt, gaat per 1 januari 2021 omhoog van naar 7,31%.
  • Vanaf 1 januari 2021 dien je de extra aangekochte vakantiedagen ook in het betreffende kalenderjaar op te nemen. Indien dat onverhoopt niet lukt, worden het aankoopbedragen van die dagen teruggestort. Als je nog dagen hebt staan van voorgaande jaren, blijft daarop de oude regeling van toepassing.
  • Er wordt tussen Farm Frites, de vakbonden en de ondernemingsraad verder gesproken over een protocol voor gedegen overdracht.
  • Daarnaast zullen in de aangekomen maanden gesprekken worden gevoerd over het leesbaarder maken van sommige cao-artikelen, de aanbevelingen uit de werkgroep Duurzame Inzetbaarheid, voor dagdienstmedewerkers mogelijkheid van gemiddeld 8 uur per dag werken, afbouw ploegentoeslag, generatiepact en natuurlijk het pensioenakkoord.

Nieuwe onderhandelingen staan al gepland en zullen voor de zomer starten. Uiteraard komen voor die tijd bij jullie langs voor het ophalen van de nieuwe inzet.

Over enige tijd zijn er weer OR-verkiezingen, binnenkort krijgt u van ons een brief om u kandidaat te stellen. Ik roep u vanaf deze plaats op, denk eens na of dat niets voor u kan zijn, meedenken met de onderneminsgraad bij Farm Frites. We hebben goede mensen nodig met kennis van het bedrijf, zeker in deze moeilijke tijd. Wellicht is het iets voor jouw. denk er alvast eens over na.

Wij wensen een ieder alvast goede feestdagen en blijf gezond.

CNV Vakmensen
Jaap Oostdijk, delegatie/kaderlid
Henk van Beers, bestuurder