Ledenbijeenkomst Ecolab

Eerder spraken we elkaar over de roosterwijziging binnen Ecolab, waarbij collega’s van ploegendienst overstappen naar dagdienst. Jullie werkgever had aangegeven dat hij voor die collega’s dacht aan een compensatie van inkomensverlies, in de vorm van een toeslag van 7%.

Daarnaast gaat voor iedereen gelden dat er een onbetaalde pauze wordt ingevoerd, waardoor je nu 8,5 uur op de zaak aanwezig bent, in plaats van 8 uur bij de doorbetaalde pauze die al decennia goed gebruik was bij Ecolab.

Tijdens onze meeting hebben wij voorgesteld om in plaats van de toeslag voor de dagdienst, aan de directie voor te leggen om het loon met 7% te verhogen voor iedereen die niet langer een doorbetaalde pauze heeft. Daarmee bereik je twee zaken: allereerst kan de discussie over al dan niet doorbetaalde pauzes voor eens en altijd beslecht worden en daarnaast past de loonstijging ook beter in de cao, dan een toeslag voor dagdiensten.

We hebben ons voorstel uitgebreid besproken met de directie. Zonder succes. Jullie directeur is er van overtuigd dat hij met een toeslag van 7% voor hen die terug gaan naar dagdienst, een heel mooi plan neerlegt en hij wijst er bij herhaling op dat dit veel beter is dan wat de cao voorschrijft. En dat is waar.

Helaas geeft hij ook aan dat er nooit sprake is geweest van een echte doorbetaalde pauze en dat is niet waar. Wij hebben hem gewaarschuwd dat werknemers mogelijk naar de rechter zullen stappen als hij de doorbetaalde pauze intrekt, zonder compensatie te bieden. De directie van Ecolab meent echter dat zij het gelijk aan hun kant hebben. CNV Vakmensen en FNV denken daar anders over.

Bovenstaande betekent dat we op korte termijn met elkaar moeten overleggen. Wij willen jullie het voorstel van jullie directie ter stemming voorleggen en samen met jullie beslissen hoe nu verder. Daarom nodigen we jullie uit voor een ledenbijeenkomst op:

8 oktober 2019 in de kantine van Ecolab
aanvang 14.30 uur, einde uiterlijk 16.00 uur

Zorg vooral dat je aanwezig bent en deel je mening met ons en je collega’s!

Mede namens Yolanda Reus (FNV)

Joost van Egmond
Bestuurder CNV Vakmensen 
M: 06 51 60 21 41
E: j.vanegmond@cnvvakmensen.nl