Tussentijds overleg cao dranken

Op 31 mei heeft CNV Vakmensen overleg gehad met werkgevers in de drankenhandel en drankenindustrie. De loonsverhoging is overal ingevoerd. Oudere werknemers kunnen 80-90-100 gaan werken en daar financieel advies over krijgen. En werkgevers hebben ons bijgepraat hoe het met hun bedrijven gaat.

Loonsverhoging

Als het goed is, heb jij met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022 een loonsverhoging gekregen van 2,5%. Werkgevers zijn blij dat de horeca weer veel beter draait. Maar over hun marges (winst) zijn ze minder enthousiast, omdat veel grondstofprijzen stijgen. Graag horen we jouw mening hierover.

80-90-100 en financieel advies

Grotere bedrijven moeten vanaf 1 oktober 2022 een 80-90-100 regeling aanbieden aan werknemers, die 4 jaar voor hun AOW-datum zitten. Andere bedrijven mogen dat natuurlijk ook doen! Voordat je dat doet, kun je in alle bedrijven als 60-plusser een financieel advies vragen. Zodat je voor jezelf kunt bepalen of je in deeltijd wilt werken of eerder wilt stoppen. Je zegt tegen je werkgever dat je als 60-plusser een financieel advies wilt. Je wijst je werkgever op Prikkl, maar je werkgever mag ook voor een ander bureau kiezen. https://prikkl.nl/afspraak Je werkgever betaalt. De uitslag is helemaal prive, je werkgever krijgt helemaal niets te horen.

Cao traject

Begin oktober 2022 overlegt CNV Vakmensen weer met de werkgevers. Daarna krijg jij de CNV-enquete via de email. Dan kun je invullen wat jij in de cao anders wilt. In november, december en januari volgen dan maximaal drie onderhandelingsrondes. Wil jij mee denken met mij hoe CNV Vakmensen het cao-traject gaat aanpakken? Neem dan contact op met

Roel van Riezen,
Bestuurder CNV Vakmensen
M.: 06 51 60 20 34
E.: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error