Stem op het eindbod werkgevers Drankindustrie- en Groothandel

Op 5 december onderhandelden vakbonden en werkgevers weer in de Drankindustrie- en Groothandel. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een eindbod van werkgeverszijde. Dit betekent dat er niet meer verder wordt onderhandeld. Het is nu aan jou te beslissen of je het bod van werkgevers genoeg vindt.

Loon

Het belangrijkste onderwerp aan tafel was zoals eerder al aangegeven het loon. Het eindbod van werkgevers bevat een loonsverhoging die deels bestaat uit procenten en deels uit centen. Namelijk per 1 januari 2023 een loonsverhoging van 4% + 40 euro per maand. Wat houdt dit precies in? 
  • Rekenvoorbeeld 1: je verdient €2500 (bruto) per maand: 4% erbij = €2600. Vervolgens krijg je er nog €40 bij, dat maakt €2640. 40/2600x100 = (afgerond)1,5%. Dus in totaal krijg je bij een salaris van €2500 een loonsverhoging van 4 + 1,5 = 5,5,%. 
  • Rekenvoorbeeld 2: je verdient €3000 (bruto) per maand: 4% erbij = €3120. Vervolgens krijg je er nog €40 bij, dat maakt €3160. 40/3120x100 = (afgerond)1,3%. Dus in totaal krijg je bij een salaris van €3000 een loonsverhoging van 4 + 1,3 = 5,3%. 

Wat houdt een eindbod in? 

Als we spreken over een eindbod van werkgevers betekent dit dat er niet verder valt te onderhandelen. Dat is teleurstellend omdat je er liever met elkaar uitkomt met een voor alle partijen acceptabele cao-afspraak. 

Leden hebben het laatste woord

CNV Vakmensen legt dit eindbod van de werkgevers nu voor aan jou. Het is zeker minder dan wat jullie, de leden, hebben gevraagd, maar uiteindelijk gaat het om wat jij vindt. Het is erg belangrijk dat iedereen haar of zijn stem laat horen zodat we een duidelijk beeld hebben wat jullie van dit eindbod vinden. 

Stemmen

Er zijn twee opties mogelijk. Of je stemt vóór of je stemt tegen dit eindvoorstel. Als je tegenstemt vragen we je gelijk of je bereid bent actie te voeren. Als namelijk de meerderheid tegen stemt maar niet bereid is actie te voeren, komt er geen nieuwe cao. Stemmen kan door te klikken op deze link.  De stemming sluit maandag 9 januari om 12 uur. 

Vragen?

Heb je vragen of je wil reageren? Je kan mij altijd een e-mail sturen of bellen. Je kan ook terecht op de cao-pagina: Cao Drankindustrie en -groothandel | CNV Vakmensen

Juliana Jonker, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 22031816 / j.jonker@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error