Cao Dranken stilzwijgend verlengd

De cao is afgelopen op 31 december 2020. In het najaar van 2020 hebben de werkgeversdelegatie en de werknemersorganisaties FNV, CNV Vakmensen en De Unie technisch overleg gevoerd ter voorbereiding op de cao-onderhandelingen. Op 22 oktober 2020 hebben cao-partijen een eerste cao-overleg gehad. Cao-partijen constateerden toen dat zij qua wensen en mogelijkheden erg ver uit elkaar liggen.

De coronacrisis was al in volle gang en raakte de bedrijven in de sector hard. Om die reden hebben cao-partijen het overleg opgeschort. Vijf maanden later, op 3 juni 2021, hebben cao-partijen weer een technisch overleg gehad. 

Cao 2021
Cao-partijen hebben vastgesteld dat door de aanhoudende coronamaatregelen de bedrijven een moeilijke start van het jaar hebben gehad. Ze spreken de hoop uit dat er betere tijden komen, maar het blijft nog een onzekere situatie voor de branche. Vanwege deze coronasituatie is de cao stilzwijgend verlengd. De afspraken en arbeidsvoorwaarden in de cao blijven daardoor gewoon gelden. Er is geen nieuwe loonsverhoging. Dit geldt voor het jaar 2021.

Hoe verder?
Cao-partijen spreken de intentie naar elkaar uit om voor 2022 nieuwe cao-afspraken met elkaar te maken. Een aantal studieafspraken zijn inmiddels afgerond. In het najaar van dit jaar gaan cao-partijen in overleg over nieuwe afspraken die zullen gelden vanaf 2022.  Voor CNV Vakmensen worden de speerpunten: een loonsverhoging, eerder met pensioen of een 80-90-100 regeling, en een thuiswerkregeling.
Na de zomer zal CNV Vakmensen weer een uitvraag doen bij jou wat jij graag in de Cao Dranken wil veranderen.

Roel van Riezen, onderhandelaar
M 06 51 60 20 34 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl