Bod cao dranken 2022

Op 24 januari 2022 hebben de werkgevers in de dranken aan CNV Vakmensen aangeboden om een cao af te sluiten. Over dat bod willen de werkgevers niet verder onderhandelen. Het is nu aan jou of je het genoeg vindt. In deze nieuwsbrief geeft CNV Vakmensen eerst uitleg over het bod. Daaronder zie je een link hoe je je stem kunt uitbrengen.

Lonen

Je loon gaat met 2,5% omhoog. De inflatie is nu hoger. In de krant lees je meer dan 5% inflatie. Als je terugkijkt, dan is de inflatie over 2021 2,7% geweest. Dit betekent concreet, dat hiermee definitief is dat er over 2021 geen verhoging komt. Wel is het goed, dat de cao een looptijd heeft van 12 maanden. Als de inflatie hoog blijft, kan CNV Vakmensen op tijd weer onderhandelen over de loonsverhoging van volgend jaar.

Ouderen

Vanaf 4 jaar voor AOW-leeftijd kunnen medewerkers in bedrijven in de productie en logistiek 80% werken tegen 90% loon en 100% pensioenopbouw gaan werken. Je bepaalt zelf of je het wilt. Op kosten van je werkgever kun je van Prikll een onafhankelijk en geheim persoonlijk financieel advies krijgen. De 80-90-100 geldt alleen voor bedrijven met meer dan 75 medewerkers. Het financieel advies kan iedereen vanaf 60 jaar krijgen, ook zonder 80-90-100.

Diversiteitsdag

Je mag een christelijke feestdag ruilen met een feestdag die voor jou belangrijk is. Dit moet je voor 1 januari aangeven.

Overig

De werkgevers bezuinigen op de bijdrage die ze aan de vakbonden geven. En we gaan onderzoeken hoe we de werkingsfeer van de cao en de functiebeschrijvingen duidelijker kunnen opschrijven.

Stemmen

Het is aan jou. Vind je het genoeg, dan stem je voor. Vind je het te weinig, dan kun je tegen stemmen. CNV Vakmensen zal in onderhandelingen niets meer kunnen bereiken. Daarom kun je alleen tegen stemmen, als je ook bereid bent om actie te voeren. Niet-leden mogen ook een stem uitbrengen, hun stem is raadgevend. De stemmen van CNV-leden geven de doorslag. Je kunt stemmen via deze link.

Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan kun je de enquête vinden op de cao-pagina. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/caos en type Drank in het cao zoekveld.
Je kunt stemmen tot en met 7 februari 2022.

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34 
E:  r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

bijlage: bod werkgevers dranken van 24 januari 2022

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error