Stemmen over het eindbod

Op 14 maart hebben we een tweetal ledenvergaderingen gehouden om het eindbod van Crown Van Gelder met jullie te bespreken. Voor de volledigheid voegen we dat eindbod toe aan dit bericht. In deze e-mail vind je ook de link om je stem uit te brengen.

Eindbod

Een eindbod houdt in dat een werkgever zijn maximale bewegingsruimte benoemt. Wanneer er tussen die maximale bewegingsruimte van een werkgever en de voorstellen van de vakbond een te groot gat is, legt een werkgever een eindbod voor. Dat is dus geen akkoord tussen werkgever en vakbonden, maar het maximale voorstel van de werkgever.

Akkoord gaan of actie-bereid?

Wij hebben begrepen dat CVG de afgelopen periode intern meerdere bijeenkomsten heeft gehouden om de financiële situatie te bespreken. Ook aan ons heeft CVG te kennen gegeven dat de financiële ruimte op dit moment niet meer toelaat dan wat er in het eindbod staat. Dit kan een aantal dingen betekenen. Leden kunnen akkoord gaan met het eindbod; dan worden de wijzigingen zoals voorgesteld door de werkgever doorgevoerd. Leden kunnen er ook voor kiezen om niet akkoord te gaan. In dat geval vragen we aan leden of ze actiebereid zijn. Als er een grote actiebereidheid is, gaan we actie voeren voor een beter aanbod van de werkgever. Als er geen of een te lage actiebereidheid is, gaat ook het eindbod van tafel en is er dus voor deze cao-ronde niets.

Let op: wat in het eindbod staat is waar je op stemt. Bij de ‘overige afspraken’ benoemt werkgever welke protocolafspraken worden gecontinueerd. Er staan meer zaken in de protocolafspraken. Alles wat niet in het eindbod staat, wordt dus niet meer opgenomen in de protocolafspraken indien de meerderheid van de leden instemt met dit eindbod. Denk bijvoorbeeld aan de duurzame inzetbaarheidsdagen.

Erop of eronder

Met zo veel woorden is het dus eigenlijk er op of er onder. Als werknemer van CVG kunnen jullie de situatie van CVG inschatten op basis van de praktijk en een besluit nemen. Indien onze leden aangeven actie te willen voeren, staan wij als vakbond dubbel en dwars achter hen.

Stemmen

De vraag aan jou nu, is dus of je akkoord gaat met het eindbod. Dit kun je aangeven door te stemmen via de link. Je kunt stemmen tot dinsdag 22 maart om 22.00 uur. We komen daarna bij jou terug met een update.

KLIK OM TE STEMMEN

Laat je stem horen. Dit is jouw cao.

Downloads