Nieuw eindbod Crown van Gelder

Op 16 mei hebben we driekwartvergaderingen gehouden om te vragen of jullie bereid zijn actie te voeren. Jullie gaven massaal aan actie te willen voeren als Crown Van Gelder niet tegemoet komt aan jullie eisen.

We hebben geluisterd en gehoord wat jullie vragen en hier kwam niets geks uit. Crown Van Gelder bood 1% loonsverhoging; jullie vonden dat een karig loonbod. Op het gebied van duurzame inzetbaarheid zagen jullie geen verbetering. En er was niets nieuws in het eindbod.

Ultimatum

Daarom hebben we in opdracht van jullie een ultimatum gesteld aan Crown Van Gelder. We hebben laten weten dat jullie actie willen voeren als er niets wordt gedaan met jullie wensen. En dat heeft gewerkt. Op 25 mei heeft Crown Van Gelder een verbeterd eindbod uitgebracht, voordat het ultimatum verstreek. Dat verbeterd eindbod is zodanig dat we van jullie willen horen wat jullie mening is.

Looptijd en RVU

De looptijd wordt drie maanden langer, in totaal 15 maanden. Dat was eerst 12 maanden. De duurzame inzetbaarheidsafspraken blijven in de cao staan en gaan er niet uit. Aanvullend komt er een RVU (Regeling Vervroegd Uittreden) voor de werknemers die werkzaam zijn in zware beroepen. Concreet gaat het om de mensen die werken in ploegendienst en de monteurs TD. Dagdienstfuncties vallen niet onder de RVU.

Aanvullend geboorteverlof

Het aanvullend geboorteverlof wordt ook opgenomen in de nieuwe cao. Je mag een week na geboorte van je kind vrij nemen. Daar komt nu bij dat je nog 5 weken extra kunt opnemen. UWV betaalt 70% van je salaris en de overige 30% zal door Crown Van Gelder betaald worden zodat jij er niet op achteruitgaat. Ook je pensioenpremie loopt in die periode door.

Feestdagentoeslag

We ontvingen signalen over de overwerktoeslag tijdens feestdagen. Deze wordt gelijk getrokken met de feestdagentoeslag. Het verschil tussen 75% en 100% zal dus niet langer bestaan.

Uitzendkrachten

Ook aan uitzendkrachten is gedacht. Gelijk werk wordt gelijk beloond en Crown Van Gelder zal twee keer per jaar bij uitzendbureaus checken of dit op de juiste manier gebeurt. Daarnaast zal Crown Van Gelder twee keer per jaar controleren of uitzendkrachten toegang hebben tot voorzieningen op het gebied van arbeidsongeschiktheid en pensioen. Zo worden ook uitzendkrachten beter beschermd.

Loonbod

Al deze nieuwe stappen zijn natuurlijk heel mooi, maar wat doet Crown Van Gelder dan met het loonbod? Per 1 januari 2022 wordt het salaris verhoogd met 3,5%. Per 1 januari 2023 komt daar nog eens 0,5% bij. En in april 2023 krijgen jullie weer een nieuwe cao. In de bijlage vindt je het volledige verbeterd eindbod zodat je het zelf ook even rustig na kunt lezen.

Ledenvergaderingen

We horen graag wat jij van het verbeterd eindbod vindt. Daarom hebben we vergaderingen ingepland. Wees er zeker bij, want dit is jouw kans om te stemmen over het verbeterd eindbod. De vakbond is er voor jou. Laat ons weten welke kant we op moeten voor jou.

Locatie: zaal Concordia
Dinsdag 31 mei 2022 van 12.30 uur tot 13.15 uur
Dinsdag 31 mei 2022 van 14.15 uur tot 15.00 uur

We hopen je dan te zien. Tot snel!

Met vriendelijke groet,

Frans de Haan  & Ronald van den Berg (kaderleden)

Münire Manisa
bestuurder CNV Vakmensen
E m.manisa@cnvvakmensen.nl
T +31 6 3449 7450


 

Downloads