Even de feiten over jouw cao Crown Van Gelder

De afgelopen dagen hebben wij veel vragen gekregen over de stand van zaken als het gaat om het cao-traject. Er is onduidelijkheid ontstaan na de bijeenkomst van CVG van vorige week. In deze nieuwsbrief schetsen wij graag de situatie.

Op 14 maart hebben we ledenvergaderingen gehouden om het eindbod van CVG met jullie te bespreken. Daarna hadden alle leden de mogelijkheid om te stemmen over dat eindbod. Op 6 april hebben we jullie laten weten dat het eindbod niet is geaccepteerd. De meerderheid stemde namelijk tegen het eindbod.

In dezelfde nieuwsbrief hebben we ook toegelicht hoe de toekomst eruit ziet. We hebben CVG ook laten weten dat het eindbod niet is geaccepteerd. Zij hebben toen aangegeven dat zij het vervolg zullen afwachten.

Er is op 19 april voor het laatst contact geweest met de AWVN-adviseur van CVG. Wij hebben toen aangegeven dat wij in mei driekwartvergaderingen zullen houden en dat we daarna weer op de lijn komen bij CVG. Wij hebben als reactie ontvangen dat we misschien nog een reactie krijgen. Dit is het laatste dat wij te horen kregen van CVG.

Op 21 april zijn jullie geïnformeerd door CVG over het cao-traject. Naar wij nu begrijpen, is er tijdens die bijeenkomst gesuggereerd dat de vakbonden niet communiceren met jullie werkgever. Dit verbaast ons, omdat wij 2 dagen daarvoor nog contact via de e-mail hadden met de AWVN-adviseur van CVG.

Op 26 april hebben wij CVG hierover gebeld. Wij hebben nogmaals aangegeven dat er driekwartvergaderingen zijn gepland. De feiten zijn in de tussentijd immers niet veranderd. Het eindbod is nog altijd inhoudelijk hetzelfde en onze leden hebben aangegeven wat zij hiervan vinden; het is onvoldoende. Dit is jouw cao. Jij bepaalt welke kant het op gaat. Wat jij wel voldoende vindt en wat niet. En wat jij bereid bent om te doen voor een cao die voldoet aan jouw wensen.

Op 16 mei zullen de driekwart-vergaderingen plaatsvinden. Zorg ervoor dat je aanwezig bent en dat je je stem laat horen. Jouw bond informeert jou altijd over de laatste stand van zaken. Wil je weten hoe het precies zit? Benader dan één van de kaderleden of je bestuurder. We leggen het graag uit.

Meepraten over jouw cao

Op de cao-pagina van Crown van Gelder kan je het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Ga direct naar de cao-pagina.

Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt, ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan Crown van Gelder in de zoekbalk.
Maak gebruik van deze optie en wijs ook je collega's erop. Je hoeft geen lid te zijn om mee te kijken en te doen. Meebeslissen is uiteraard alleen voor leden, dus voor jou!


Graag tot 16 mei!

CNV Vakmensen
Frans de Haan (kaderlid)
Ronald van den Berg (kaderlid)
Münire Manisa (bestuurder)